fbpx

Trumpova retorika daje večje rezultate kot vse reforme Obame – kar 40 odstotkov manj nezakonitih prehodov meje

Foto: EPA.

Ameriški minister za domovinsko varnost John Kelly je predstavil statistiko nezakonitega prečkanja meje med ZDA in Mehiko. Poudaril je, da politika predsednika Donalda Trumpa oziroma ostre izjave proti nezakonitemu priseljevanju delujejo. Na meji so namreč ujeli 40 odstotkov manj oseb kot januarja.

Carinska in mejna služba ZDA sta sporočili, da so med poskusom nezakonitega prehoda meje ujeli manj kot 19 tisoč oseb, v kar so všteti tudi tisti, ki so mejo skušali prečkati zakonito, a so jih zavrnili. Januarja je bilo takšnih okoli 31.500.

Padec nezakonitih prehodov je več kot očiten
Januarja in februarja število nezakonitih prečkanj meje običajno naraste za deset do 20 odstotkov, zato je 40-odstotni padec toliko bolj očiten. Trumpovi podporniki so prepričani, da je to zaradi njegovih izjav, ki so številne prepričale, da je bolje, če ne gredo v ZDA. Trump tako izpolnjuje predvolilne obljub, kar gre najbolj v nos levičarjem, predvsem pa podpornikom nekdanjega predsednika Baracka Obame, ki ni uresničil večine predvolilnih obljub.

Spomnimo, da je bil Barack Obama pred leti močan podpornik omejitve nezakonitega priseljevanja v ZDA, kar pa zdaj očita Trumpu. Dvoličnost je očitno “vrednota” vseh levičarjev, ne le slovenskih. Poudariti pa je treba, da Trumpu podpora počasi raste, ne glede na vse afere, ki so jih sprožili zagrizeni levičarji v establishmentu in nevladnih organizacijah.

A. R., STA