Tucker Carlson se “pripravlja na vojno”

Foto: Twitter

Nekdanji voditelj na Fox News Tucker Carlson se “pripravlja na vojno” sredi tekočega spora glede pogodbe za Fox News, ki mu preprečuje, da bi sprejel službo v drugem mediju, poroča Axios. Carlsona so po njegovem odhodu iz mreže kontaktirale številne druge, vendar ima pogodbo s Fox News sklenjeno do začetka leta 2025.

Ideja, da bo Carlsonov glas utišan, je več kot nesmiselna,” je po poročanju Axiosa dejal Carlsonov odvetnik Bryan Freedman, ki je angažiran za reševanje pravnega spora. Nekdanji voditelj na Fox News se namreč želi pravno razrešiti pogodbe s Fox News, ki ga zavezuje do začetka leta 2025. Da Tucker Carlson ne bi prestopil h konkurentom, mu ta namreč plačuje 20 milijonov dolarjev na leto, vendar je Carlson odločen in hoče svojo svobodo. Fox News se zaveda, da bi Carlsonov prestop lahko preoblikoval konservativni svet novic. Njegova gledanost je od odhoda voditelja izrazito padla.

Pogodbeno sodelovanje med Tuckerjem Carlsonom in Fox News se uradno izteče v začetku leta 2025, mreža pa mu je ponudila 20 milijonov dolarjev na leto, da Carlson ne prestopi drugam. Carlson je za medije povedal, da je bil to načrt Fox Newsa, vendar je zdaj “zaposlen z načrtovanjem lastnega medijskega imperija” in je edino, kar potrebuje, razrešitev pogodbene obveznosti s Fox News. Carlson se je o sodelovanju pogovarjal tudi z Elonom Muskom, vendar podrobnosti še niso znane, piše Axios.

Družino Murdoch so motile razprave o pomembnih temah
Nekateri viri trdijo, da Carlson resno razmišlja tudi o gradnji medijske hiše, osnutek načrta za to pa naj bi bil že pripravljen. Dva dni po tem, ko je odjeknila novica o njegovem odhodu z mreže, je Carlson v videoposnetku na Twitterju dejal: “Se vidimo kmalu.” Dvominutni video je zbral 24 milijonov ogledov. Carlson je v videu opozoril tudi na nepomembnost novic, o katerih se največ poroča, medtem ko se o “velikih temah, tistih, ki bodo določale našo prihodnost, praktično sploh ne razpravlja. Vojna, državljanske svoboščine, nastajajoča znanost, demografske spremembe, moč podjetij, naravni viri. Kdaj ste nazadnje slišali legitimno razpravo o katerem koli od teh vprašanj?” je vprašal: “Takšne debate v ameriških medijih niso dovoljene,” je pojasnil.

Foto: epa

Breitbart poroča, da si Fox prizadeva utišati Carlsona in da zato nočejo odstopiti od pogodbe. Dejal je, da so globalistično družino Murdoch in njihove zaveznike vse bolj vznemirjale teme tretjega tira, ki jih je Tucker redno obravnaval v svoji oddaji, vključno s temami, kot je cepivo in pomoč Ukrajini. Omenjene teme so “zibale čoln in to jim ni bilo všeč.” Vodstvo Foxa zdaj uporablja poravnavo tožbe Dominion kot način za utemeljitev ponovnega prevzema nadzora nad omrežjem, je opozoril Boyle. Dogaja se, da ljudje zapuščajo Fox in odhajajo v medije, kot sta Newsmax in Breitbart, kar pa konservativnim medijem popolnoma ustreza.

Aprila je Fox objavil, da se razhaja s Carlsonom, ki je prej vodil priljubljeno oddajo Tucker Carlson Tonight. Odločitev je bila po poročanju Breitbart News presenečenje, sploh, ker je Carlson s seboj odnesel številne gledalce. Od njegovega odhoda je ob 20. uri omrežje padlo s povprečja treh milijonov gledalcev na povprečje 1,65 milijona gledalcev, poroča Axios.

Tanja Brkić