fbpx

Tudi češki premier Babiš napovedal nasprotovanje spornemu migracijskemu paktu OZN!

Češki premier Andrej Babiš. (Foto: epa)

Po Avstriji, Madžarski in ZDA je tudi češki premier Andrej Babiš napovedal, da ne namerava podpisati spornega migrantskega pakta Združenih narodov, ki želi zabrisati meje med nelegalnimi in legalnimi migracijami. Pojavljajo se ugibanja, da bo tudi Poljska v kratkem odpovedala svojo podporo temu sporazumu.

Le dan po tem, ko je Avstrija po Madžarski in ZDA odpovedala podporo spornemu sporazumu o migracijah ZN, je tudi češki premier Andrej Babiš izrazil nestrinjanje s sporazumom, ki briše meje med legalnimi in nelegalnimi migracijami, poroča Voice of Europe. Babiš je v parlamentu poslancem tako povedal, da mu sporazum ni všeč, ter da nihče ne bo Češki republiki narekoval migracijske politike, nadalje pa je povedal, da bo ministrom v vladi priporočal, da sledijo dejanjem Avstrije in Madžarske.

Tudi poljska konservativna vlada ni naklonjena temu sporazumu.
Globalni pakt za varne, urejene in regulirane migracije je bil sprva sicer potrjen s strani 193 držav članic Združenih narodov, ZDA pod vodstvom Donalda Trumpa pa so prva država, ki so od pakta odstopile.

Foto: iStock

J. Ž.