fbpx

Tudi Orban pozdravil protimigrantsko zavezništvo Rim-Varšava za novo Evropo

Foto: epa

Italijanski notranji minister in podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini je nedavno pozval k Rimsko-varšavskemu paktu zaveznikov za novo Evropo. Ta dobiva vse širšo podporo, zavezništvo podpira tudi madžarski premier Viktor Orban.

Del Evrope ne želi biti del sistema, ki vsiljuje migrantske kvote ter na milijone tujerodnih migrantov. Prvi je pozval k protimgirantskemu rimsko-varšavskemu paktu italijanski notranji minister Matteo Salvini, na njegovi strani so tudi poljski premier Mateusz Morawiecki, Sebastian Kurz ter nazadnje tudi madžarski premier Viktor Orban.

Orban je v nedavnem govoru pozdravil protimigrantsko zavezništvo, ki bi segalo vse od Italije do Poljske, predvsem pa bi si želel, da bi države zaveznice nove bile del nove Evrope, ta večina pa bi morala voditi ključne evropske institucije, poroča Voice of Europe.

V Evropi se bosta oblikovali dve civilizaciji
Eden vodilnih politikov evropske desnice je poudaril, da glede vsiljevanja migrantskih kvot ne sme priti do nobenega kompromisa, v nasprotnem se bodo uprli voditeljem, kot je francoski predsednik Emmanuel Macron, za katerega je Orban dejal, da bi moral spoštovati voljo Madžarov.

Zahodna mesta v večji meri že izgledajo kot prikazuje fotografija iz Bruslja. (Foto: epa)

Hkrati je madžarski premier ocenil, da se bosta znotraj Evropske unije oblikovali dve civilizaciji: “Mešana muslimansko-krščanska na zahodu in tradicionalna na vzhodu.

Evropska desnica prvi preobrat pričakuje na volitvah v evropski parlament meseca maja, poleg tega na volitvah ne bo sodelovala Velika Britanija, če ji bo uspelo zapustiti EU do 29. marca.

C. Š.

Komentarji so onemogočeni.