fbpx

Tudi poljska levica obožuje petke: Znova organizirajo oktobrski “mavrični petek” za homopropagando v šolah

LGBTQ aktivisti skušajo vsako leto konec oktobra v šolah nezakonito promovirati svoje poglede na spolnost. (Foto: Pixabay)

Že šesto leto aktivisti gibanja LGBTQ organizirajo t. i. “mavrični petek”. Ta dan skušajo v šole “pretihotapiti” mavrično ideologijo, kar je v nasprotju s poljskim vzgojno-izobraževalnim modelom. Mnogi starši so zaradi tega v skrbeh, saj se poskuša vplivati na njihove otroke brez njihove privolitve. 

Akcijo promocije mavričnih vrednot med otroki v šolah organizira združenje Kampanja proti homofobiji, kjer so zmotno prepričani, da v šolskih prostorih naj ne bi veljala pravica staršev, da svoje otroke vzgajajo po lastnem prepričanju. Poleg tega so vsebine, ki se jih otrokom ponuja tekom te sporne akcije, v nasprotju z učnim načrtom, poroča Polonia Christiana

Skladno z uredbo šolskega ministra naj bi poljska šola “podpirala vzgojno vlogo družine”, obenem pa “spodbujala celovit pristop k človeški spolnosti” s poudarkom na usmeritvi, ki so naklonjene družini, zdravju in družbi. Pobudniki akcije pa se poslužujejo številnih izkrivljanj in manipulacij. Med drugim trdijo, da ima ena od desetih oseb homoseksualna nagnjenja.

Madžarski premier Viktor Orban želi z novim zakonom zaščititi najmlajše pred vdorom ideologije LGBT v izobraževalne ustanove.

Prav tako pozitivno prikazujejo vedenja, ki so škodljiva za zdravje in zelo tvegana za tiste, ki jih izvajajo. Ob tem se ne ozirajo niti otrokovo stopnjo zrelosti. Zanje “ljubezen” ne pozna meja. Spomnimo: na Madžarskem so pred nekaj meseci že sprejeli zakon, ki šoloobvene otroke varuje pred homopropagando.

Domen Mezeg