fbpx

Tudi Trump ima svoje angele varuhe – za mir med inavguracijo bo skrbelo na tisoče motoristov

Motoristi za Trumpa, Foto: Facebook

Na tisoče motoristov načrtuje, da bodo prišli v Washington na Trumpovo inavguracijo z namenom podpreti novoizvoljenega predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa. 

Chris Cox je organiziral motoristični zbor v Washingtonu na dan inavguracije za njegovo skupino, ki bo  štela več kot 5000 “Motoristov za Trumpa”. Skupina bo pripravila glasbene točke in govore, sporočili pa so tudi, da se bodo postavili po robu nevarnim levičarskim protestnikom.

Bikerji bodo pomagali policiji
“Če nas bodo potrebovali, bomo naredili živi zid,” je Chris Cox povedal za Fox&Friends. “Stali bomo skupaj z našimi brati in se borili z vsakomer, ki bo prebil policijske blokade,” je še dejal Cox.

Cox pravi, da bo njegova skupina nenasilnih motoristov posredovala samo v primeru, če bodo protestniki postali nasilni in bodo “napadali ženske, pljuvali nanje in metali stvari vanje.” Cox je svojo skupino “Bikers for Trump” (Motoristi za Trumpa) ustanovil leta 2015, skupina pa sedaj šteje že čez 200.000 članov. Ustanovljena je bila tudi z namenom, da pomaga lobirati za zakon, ki ga je vložil Cox. Zakon predvideva, da bi bili državni parki in spomeniki odprti tudi takrat, ko je prestolnica zaprta.

Skupine levičarskih protestnikov načrtujejo pohod v Washington med inavguracijo novega predsednika. Cilj enega od dogodkov, ki so ga poimenovali #DisruptJ20, je, postaviti žive zidove po celem Washingtonu in uničevati javno posest.

A. R.