Turčija obtožuje EU poniževanja

Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu (foto: epa)

Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je v pogovoru za nemški časnik Bild EU obtožil, da ponižuje Turčijo, in ponovil zahtevo turške vlade po odpravi vizumov za turške državljane za vstop v države EU v zameno za spoštovanje dogovora o beguncih.

Cavusoglu je za časnik dejal, da so turški državljani po neuspešnem vojaškem udaru travmatizirani. Namesto da bi države EU Turčiji pomagale, pa jo ponižujejo. Pri tem je izpostavil, da si Turčija zelo prizadeva izpolniti pogoje za članstvo v uniji, v zameno pa je od unije dobila samo “grožnje, žalitve in popolno blokado”.

Turške grožnje državam EU
Turški zunanji minister je že pred časom grozil, da Turčija pričakuje odpravo vizumov za vstop v države EU do oktobra letos, v nasprotnem bo preklicala dogovor z EU o zajezitvi migracij. Prvotno je bilo predvideno, da bo EU vizume za turške državljane odpravila že julija letos, a se je proces zavlekel saj Turčija še ni izpolnila vseh meril.

Dogovor o migrantih s Turčijo, v ozadju katerega je predvsem nemška kanclerka Angela Merkel, ima v državah EU številne nasprotniki, ki so prepričani, da se je s tem dogovorom EU pokleknila na kolena pred turškim islamističnim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom in njegovim izsiljevanjem z migranti.

Erdoganove čistke
Po neuspelem vojaškem udaru 15. julija pa je Erdogan, ki od prihoda na oblast leta 2003 postopoma islamizira turško državo in družbo, še začel z obsežnimi čistkami v sodstvu, policiji, vojski in drugih delih turške državne uprave in družbe.

STA, A. Ž.

 • AlojzZ

  Veliki Sultan Erdogan Veličastni spet hoče denar. Kaj ni ceneje in bolje imeti svojo vojsko, jo poslati na turško mejo in dosledno zavračati vse, ki hočejo ilegalno, brez dokumentov prestopiti?

  • Olga

   Zapreti je treba eropske meje, pa bo to naredil tudi Erdogan, diktator in morilec!

 • dr Janez Sveti

  Turčija zgodovinsko in kulturno, da ne omenjam versko NE spada v Evropo in nehajmo te debate.
  Dr Janez SVeti Turjaški

 • totex39

  S Erdoganom bi se morali nehati pogajati kot, da ne obstaja več in mu zagroziti, da mu lahko pošljemo vse Turke iz Evrope nazaj, če bo preveč izsiljeval.

  • kuskus

   Samo tako. In imeli bi mir pred Erdoganom in pred Turki v Evropi.

  • Olga

   ++++++++++++++++++

 • kuskus

  Turčija naj se briga za sebe. Ima veliko stvari doma za popravit in pospravit.

 • Olga

  Pokažimo jim, kam spadajo in se nehajmo poniževati pred diktatorjem!!!
  Diktator uvaja pedofilijo, potem moramo to vsi razumeti kot njihovo “pravico”?!
  Se bodo oglasili varuhi človekovih pravic in zahtevali, da zaščitimo diktatorja ali bodo podprli zaščito najranljivejših – otrok?!! V tem sprevržene svetu tudi to žal ni popolnoma samoumevno!!??

 • Viktorh

  “Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je v pogovoru za nemški časnik Bild EU obtožil, da ponižuje Turčijo, in ponovil zahtevo turške vlade po odpravi vizumov za turške državljane za vstop v države EU v zameno za spoštovanje dogovora o beguncih.”

  To je politično kupčkanje, to so kravje kupčije. Turki si ne zaslužijo režima brez viz, pa tudi njihovo članstvo v EU je nesprejemljivo.

 • totex39

  Odprava vizumov za Turke bi pomenilo še več musličev v Evropi in dejansko bi jih imeli spet celo množico teh zapečenih tukaj, ravno tako kot jih imamo sedaj, te bedarije res nikamor ne peljejo. Zato velja za njih samo STOP IN IZGON IZ EVROPE.

 • antimur

  Če kdo, potem si Turki zagotovo zaslužijo poniževanje in izolacijo. Balkanci, ki so bili stoletja pod turško upravo, še danes kažejo primitivnost, zahrbtnost in intrige, ki so jim jo vcepili turški barbari. Ne razumem evropskih politikov, da ne kapirajo, da muslimani v vsakem primeru bolj podpirajo muslimane ( migrante) kot pa nas, za njih nevernike.

 • Borut Stari

  Že nekaj stoletij želi Turčija prodreti v in zasesti Evropo. V Evropi, večinoma v Nemčiji je že nekaj okrog 5 milijonov Turkov. Langsam aber sicher (počasi, a zanesljivo). Merklova vas ma rada.

 • elh

  Kdaj jim bo jasno – merkli in kompaniji, da na islamski strani NI NITI ENEGA kredibilnega sogovornika. To je zakon, deluje zanesljivo kot fizikalni zakoni.

  Vse kar počno – islamisti = muslimani, so samo različne taktike razširjanja šeriata. Laži, zvitost, manipulacija, darila oz. podkupnine…Ni debate z njimi, pri islamu ne gre za religijo, njim gre za globalno vzpostavitev šeriatskih zakonov z vsemi sredstvi. Najlažje začno v Evropi in to spremljamo dnevno v živo.

 • xtc

  Definitivno NE odpravi vizumov in Članstvu Turčije v Eu:

 • Antonius

  Mevlut Cavusoglu je zunanje ministrski butl. Ponižujoče za Turčijo jo IZSILJEVANJE s katerim grozi Evropi. Evropa se samo brani njihovega izsiljevanja s šeriatarji.
  Ponižujoč za Turčijo je tudi umik zakona, ki je prepovedoval spolno zlorabo mladoletnic mlajših od 15 let. Vsiljena poroka mladoletnicam, daje moškim zakoncem pravico, da proti njihovi volji, “starci” mladoletnice sexajo.
  Ataturka bi bilo danes sram, da se je Turčija spravila na podli nivo, za Turčijo ponižujočega izsiljevanja.
  Mevlut Cavusoglu je ‘erdoganov hlapec, ‘erdogan je pa navaden in zahrbten alahov šeriatar.
  Evropo tepe dejstvo, da Turkov niso takrat, ko je bilo mogoče, vojaško vrgli iz Konstantinopola.
  Evropa je od Turčije odvisna toliko, kot Antarktika od modernega električnega hladilnika.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

 • Nata

  Ojej……verjamem , ja , da so travmatizirani ! So v hudem šoku , ker se g. Sultana niso znebili ?
  Torej , napad je najboljša obramba !
  Radi bi ne vem koliko milijard , pa odpravo vizumov ???
  Ja , kje hudirja pa je tu logika ??
  Če EU odpravi vizume , denarja menda ne bomo dajali ?

 • Steiermark

  Če bi jih poimenovali z “svinjami”, to nebi bilo poni

  ževanje zanje ampak žalitev za tele domače živalce…..

 • tarantela

  Ob ukvarjanju s Turčijo pozabljamo, da nastaja v Libiji ISIS, ki si tu organizira svoje delovanje v primeru (ali pa poleg tega), da izgubi v Siriji in Iraku in, da se nam obetajo prav iz Afrike novi valovi beguncev, ti iz Turčije bodo postali malenkost. Prav tako afriške države zelo pozorno spremljajo tole kravjo kupčijo s Turki, ko Evropa daje denar za to, da Turčija sprejme iz Evrope vrnjene migrante. Niger že zahteva od Evrope 1,1 milijarde evrov za ustavitev migrantov na poti v Libijo in naprej v Sredozemlje. Kenijska vlada napoveduje načrt za razpust največjega begunskega centra somalskih beguncev. Tako postajajo begunci trgovski posel za nekatere države. Bo Evropa plačevala nekako “varščino” afriškim in azijskim državam zato, da nam ne bodo pošiljali milijone ljudi? Tako kot mafija izsiljuje lastnike trgovinic za “varovanje pred požarom” ali drugimi nezgodami.

  • kuskus

   Ali ni v Libiji zdaj na oblasti Gadafijev sin ???

   Stvari bi se morale začet počasi normalizirat.

   On pozna “medicino” za svoj narod.

   • cosmosjasnovidec

    Ja ampak je seveda pod nadzorom vprašanje katerega.Ravno tako kot pri nas Cmera pod kučanom.

 • rubec

  “Turški zunanji minister je že pred časom grozil, da Turčija pričakuje odpravo vizumov za vstop v države EU do oktobra letos”

  Eden bi moral temu juncu premaknit koledar na 1.november da bo gmah. Pa še jaz bom lahko šel na grob ker že dolgo nisem bil.

 • Igor Karlić

  Očitno samo diktator ve, kako je treba z diktatorjem. Ko so Turki sklatili Ruski lovec pred enim letom, so Rusi takoj zaprli meje, izgnali turške produkte in podjetnike ven iz države. Samozavestna drža. Po enemu letu sta Erdogan in Putin postala največja prijatelja. Samo multi kulti Evropa meni, da je z diktatorjem najbolje tako, da mu strežeš in se pusti poniževati v imenu lažnega humanizma.

 • samsara

  “Turške grožnje državam EU.”

  Balkansko azijatski prostop k doseganju želenih ciljev.
  Začni ustvarjati probleme in ko bo nasprotni strani vsega dovolj, obljubi le, da prenehaš povzročati težave. Enostavno. Ni se treba truditi z izpolnjevanjem nekih norm in standardov, ki so ti tuji in odveč.
  Balkancem je doslej pravilom uspevalo.

 • garfi

  samo smešijo nas

  • sunday

   NAJBOLJ NAS SMEŠIJO IN IZDAJAJO NAŠE VLADE!!!

 • črnaovca

  Bedaki v Bruslju in še kje ne moprejo odločati o usodi ki nas čaka če nas preplavi islam kar se bo zgodilo z nenadzorovanim prihodom Azijskih hord. Ni važno kakšen režim imajo Turki važno je da imajo kontrolo nad tem kdo je in kdo ni njihov državljjan

  • cosmosjasnovidec

   Kaj ne morejo?Saj so pa že davno določili našo usodo z prvim vstopom migranta v europo.

 • kuskus

  Zakaj se Slovenija ne brani teh črnih morilcev in posiljevalcev me zanima.
  Ali imajo morda naši rdeči pri njih deponiran/skrit svoj lopovski denar ?

  En močan razlog mora obstajat !!!

  Ne more biti nekdo tako zelo dober in usmiljen do teh neznancev, če ne zna biti dober,
  pošten in usmiljen niti do lastnega naroda.

  • cosmosjasnovidec

   Predvsem je v bistvu denar in krivica posranih državljanov kateri se ne upajo zoperstaviti in iti na ulice.Pa tudi čefurska sodrga katere je najmanj polovica komunajzarjev ostalo pa muslimanov ter njihovih pristašev.Pa tudi policijska bagra je na strani sedanje levaško komunajzarske vlade kar tudi pojasnjuje njihovo oboroževanje z novejšim orožjem katerega bodo uporabili proti državljanom ko bo enkrat počilo.Mislim pa,da tudi Cmerarja držijo v šahu saj jim je dal večje plače in nima več nobenih pomislekov in nestrinjanj z policijo odkar je bil v Brežicah ubit tisti policaj.Razlog je,da policija molči,da je bil muslimanski migrant,če pa Cmera ne bo ustregel vsem njihovim zahteval bi pa izdali ven resnico kakor je tudi bilo.
   Že dolgo je jasno,da se sloveniji vsiljuje čedalje večja diktatura z katero nameravajo popolnoma podjarmiti državljane.Enako počasi leze v smeri turčije in diktature Erdogana,da se državljani pripravijo na enak režim že v naprej,če bodo turki prišli v unijo.

 • sunday

  odprava vizumov pomeni konec evrope kot jo poznamo danes, v času pol leta do enega leta, ker bo tako dobil turško državljanstvo vsak muslič na zemeljski obli samo da gre v evropo – nič drugega kot nasilna generalna islamizacija evrope in “upognjen hrbet” evropejcev in naše kulture, življenja, navad, izobrazbe, etike, morale, skratka vsega, kar poznamo danes pred temi lpovskimi, gnilimi, nasilnimi živalskimi iztrebki!!! ČAS JE ZA VSESPLOŠNO VSTAJO IN UPOR PROTI VSEM IZDAJALSKIM VLADAM V CELI EVROPI !!!

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.Kako poniževanje te svojadi bluzi tale kemeloporivalec.Kot,da ne vidi kaj se dogaja v turčiji in kaj dela ta muslimanska golazen po europi.Pa še v unijo bi izmečki kar šli.Potem je pa v roku dveh dni europa napolnjena z turško golaznijo.Pa to več ni za vzdržati kaj se dogaja.

 • sunday

  turčija že stoletja steguje svoje posrane islamske kremplje po evropi, vendar jim v dobi naših pogumnih in pametnih – modrih prednikov to ni uspelo, ker naši pradedje, predniki niso bili izdajalski levaki, kot so ti, ki nam vladajo danes, zato se bojim, da bo tem turško-islamskim umazancem uspelo zasaditi kremplje v srce evrope in jo tako uničiti !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!