Uboj 16-letnice pretresel prebivalce Malega Lošinja

Mali Lošinj (Foto: STA)

Hrvaška policija je danes potrdila, da so nekaj po 6. uri zjutraj prejeli obvestilo o ranjeni 16-letnici v Malem Lošinju. Kljub nujni medicinski pomoči dekletu niso mogli pomagati. Policija je tudi potrdila, da so privedli moškega, ki ga povezujejo s kaznivim dejanjem. Hrvaški mediji so neuradno poročali, da je dekle umoril sosed.

Načelnik policijske uprave primorsko-goranske županije Tomislav Dizdar je na današnji novinarski konferenci povedal, da gre za nasilno smrt ter da je domnevni storilec že na policijski postaji na Malem Lošinju. Sum o kaznivem dejanju umora bodo po njegovih besedah lahko potrdili po opravljeni preiskavi in obdukciji.

Neuradno naj bi dekle umoril sosed, ki je vdrl v stanovanje, v katerem je živela z materjo. Napadalec naj bi se nameraval znesti nad materjo, ki jo je 16-letnica poskusila braniti. Pri tem je bila smrtno ranjena. Storilec naj bi dekle zabodel z nožem, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani.

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Najstnica je bila dijakinja srednje šole na Malem Lošinju. V času napada se je pripravljala na odhod v šolo, je poročal novičarski portal index.hr. Dodaja, da motiv napada še ni znan. Na hrvaškem ministrstvu za znanost in izobraževanje so napovedali, da bodo v srednjo šolo poslali strokovnjake za krizne razmere, ki bodo na voljo pretresenim sošolcem umorjenega dekleta, še poroča STA.

Rok Krajnc

 • Black_hawk

  Hrvaška-Balkan jasno.

  • ZatonMesecnikov

   Mediteranski temperament. Povsod ga najdeš, feničanski gen. Pribitek testosteron v telesu, ki se doji že z materinim mlekom. Zato ta mati na stara leta dobi brčice pa poraščena je do popka….

   • Black_hawk

    Prosim lepo, velika je jama med nami in balkanom, čeprav nas eni tako radi tja tlačijo. Kako nas vidijo nemci me sploh ne zanima. Jaz sem EVROPEJEC..

  • Liberalec

   Tako kot Slovenija. Ni razlike, čeprav mislimo, da smo boljši.

 • Mojzess

  Zopet politika izključevanja….oni so balkaci, mi pa evropejci….res ste zblojeni….mene so v cerkvi in svetem pismu drugače učili, da smo vsi narejeni in ustvarjeni po božji podobi. Aja za večino vas je Sveto pismo JJ.
  Pa poglejte umore pri nas, še Celje, na katetem seznamu je pristalo.

 • Mojzess

  Najbol pomemno sem pa pozabil napisat. Sožalje mami in svojcem. Naj duša dekleta najde lepo mesto med angeli. Premlada je morala zapustiti ta svet. Počivaj v miru.