fbpx

Učenec masturbiral pred sošolci, predstojnik šolskega okrožja je to označil za normalno

Foto: iStock

Predstojnik  šolskega okrožja je stopil v bran dečka iz 7. razreda kalifornijske šole, ki naj bi ga ujeli pri samozadovoljevanju pred svojimi sošolci. Šokiranim staršem je ravnatelj zatrdil, da je to normalno.

Predstojnik Mark McLaughlin iz enotnega šolskega okrožja Conejo Valley (CVUSD) je starše nagovoril, ker so to vprašanje izpostavili na seji šolskega odbora prejšnji mesec. McLaughlin je razkril, da se podobni prekrški zgodijo vsaj enkrat letno v njihovem okrožju, kar je po njegovih besedah ​​normaliziralo incident.

“Mislim, da nihče od vas ne bi želel, da tukaj zgoraj klepetamo o težavi, ki se je zgodila z vašim otrokom,” je rekel McLaughlin. “Rekel bi, da se kaj takšnega zgodi tako pri moških kot pri ženskah v šolskem okolju. In zato mislim, da to ni nič neobičajnega.”

McLaughlin je branil učenca, potem ko je incident prijavila Carrie Burgert, mati ene od domnevnih žrtev, ki so bili prisiljeni masturbacijo opazovati. Burgertova je povedala, da naj bi bila njena hči in drugi sošolci maja letos priča fantu iz 7. razreda, ki se je med poukom samozadovoljeval. Burgertova je dodala, da je ravnateljica obvestila okrožno vodstvo, vendar se ji od takrat ni oglasil še nihče iz okrožnega urada.

“Za dogodek vem le zato, ker mi je hčerka to povedala v avtu, ko sem jo šel iskat, namreč da so njeni prijatelji vznemirjeni, travmatizirani in prestrašeni,” je dejal Burgert.

Burgertova je za dečkovo vedenje okrivila okrožje in ga obtožila ohlapnega kodeksa oblačenja in izpostavljanja učencev neprimernim učnim temam za odrasle, kot sta oralni in analni seks.

“Moja hčerka in ta deček sta žrtvi vsebine učnega načrta, ki ga je odobril ta odbor, in vsakega od njih imam osebno odgovornega za družbeno in čustveno škodo teh otrok,” je dejala.

Predsednica odbora CVUSD Karen Sylvester pravi, da ni vedela za incident. Trdila je, da učitelj in odbor nista kriva, češ da se je to “pravkar zgodilo”. Starši v občinstvu so izpodbijali njene besede, češ da je vedela za incident, in se spraševali, zakaj organi pregona niso bili vključeni.

Ta teden je CVUSD svojo stran na Twitterju nastavil na zasebno, potem ko je novinar Christopher Rufo delil posnetek pričanja Burgertove in McLaughlinove pripombe.

McLaughlinova obramba fantovih dejanj se je zgodila v kontekstu že spornega sestanka upravnega odbora. Starši so se najprej organizirali, da bi se med tem sestankom soočili z odborom CVUSD glede politik okrožja o celoviti spolni vzgoji, socialno-čustvenem učenju in transspolnosti.

V začetku tega leta so starši CVUSD, zaskrbljeni zaradi trenutnega stanja svojega okrožja, sprožili več množičnih prizadevanj, kot je Conejo Alert, za obveščanje skupnosi o ekscesih. Steve Schneider, eden od vodij skupine, je trdil, da je bila njegova 8-letna hči prisiljna gledati videoposnetek o transspolnosti.

Andrej Žitnik