fbpx

Učiteljica se je zapletla v spolni odnos s svojima učencema, po priznanju krivde pa je s pogojno kaznijo odkorakala na prostost

Foto: Printscreen/YouTube

Obtožena učiteljica v zvezni ameriški državi Teksas ni preživela niti dneva v zaporu, kljub priznanju, da se je zapletla v neprimerne spolne odnose z dvema svojima učencema. Njeno ime tudi ni zapisano v register spolnih prestopnikov. 

Haeli Wey, 29-letna učiteljica iz Austina, je bila obsojena na 10 let pogojne zaporne kazni in na opravljanje 200 ur družbeno-koristnih del, po tem, ko je eden izmed njenih učencev povedal, da sta imela v dvomesečnem obdobju več kot deset spolnih odnosov. Pojasnil je tudi, na kakšen način ga je učiteljica zapeljala v parku.

Po štiriminutni obravnavi odkorakala na prostost
Primer bo iz datoteke Weyeve v celoti izbrisan, če v desetih letih ne bo storila novega kaznivega dejanja. Po tem, ko je februarja priznala krivdo, da se je zapletla v neprimeren spolni odnos s svojima učencema, ji je sodnik David Wahlberg v petek dovolil, da je svobodno odkorakala na prostost po obravnavi, ki je trajala manj kot štiri minute.

Z eno izmed žrtev se je spoznala v poletnem taboru
Oktobra leta 2015 je bil šerifov urad prvič obveščen o odnosu Weyjeve z enim izmed učencev, po tem, ko je ena izmed učenk ugotovila, da imata žrtev in učiteljica neprimeren spolni odnos in komunikacijo ter o tem obvestila šolsko administracijo. Ta je o tem nemudoma obvestila pristojne organi, ti pa so poiskali starše učenca in jih prosili, naj svojemu sinu dovolijo govoriti s policijo. Takrat je učenec prvič razkril, da si z Weyjevo izmenjuje sporočila prek mobilnega telefona in družbenih omrežij, povedal je tudi, da jo je spoznal v poletnem taboru julija istega leta.

Omrežje Instagram, ki je namenjeno za izmenjavo fotografij, je razkrilo, da sta se žrtev in učiteljica srečala po koncu pouka. Zadnje dvourno srečanje je bilo po navedbah žrtve v parku  Commons Ford, saj naj bi učiteljica predlagala, da se tam sestaneta. Žrtev je povedala, da sta tam ležala v viseči mreži  in se pričela poljubljati, nato pa ji je slekel majico, isto je storila z njegovo majico tudi ona. Učenec je priznal, da se je dotaknil njenih prsi in jih podrgnil, nato pa se je preko obleke dotaknil tudi njene vagine. Weyjeva ga med tem ni zaustavila, na vprašanje, ali je pričakoval, da bosta po tem imela spolni odnos, je odgovoril pritrdilno, saj se po njegovo učenec in učiteljica po pouku zgolj ne družita.

Weyjeva pozvala žrtev, naj nikomur nič ne razkrije
Izkazalo se je, da je žrtvi uspelo izbrisati velik del izmenjave z učiteljico, preden se pristojni prišli do njegovih naprav. Kljub temu pa so prišli na sled enemu izmed pogovorov, v katerem je Weyjeva dejala učencu, naj izbriše pogovor na Instagramu in naj poskrbi za to, da nihče ne pride do njegovega mobilnega telefona.

Foto: Printscreen/YouTube

Druga žrtev zadevo najprej razkrila staršem
Po tem, ko je prva žrtev govorila s policijo, je drugi razkril svojim staršem, da je tudi on imel spolne odnose z Weyjevo, ki so bili poleti in so trajali dva meseca. Izjavil je, da je prekinil spolni odnos z učiteljico po tem, ko je izvedel, da je intimna z njegovim prej omenjenim prijateljem. Družina druge žrtve je bila blizu Weyjevi, učenec pa jo spoznal poleti, medtem ko je spremljala skupino učencev na potovanje v Afriko.

Druga žrtev in učiteljica sta si izmenjala prvi poljub v tujini, preden je odnos med njima postal fizični. Avgusta 2015, ko je prišlo do prvega spolnega odnosa med njima, je učiteljica pred tem poslala tekstovno sporočilo preko mobitela preko katerega ga je pozvala, da naj se ta oglasi pri njej na domu. Po navedbah fanta naj bi po njegovem prihodu na njen dom govorila malo, nato pa ga je Weyeva pospremila v spalnico, kjer sta imela zaščiten spolni odnos. Izdal je tudi informacije o zadnjem spolnem odnosu, ki se je dogodil med njima in sicer do njega je prišlo med tem, ko sta jedla pico in gledala film na televiziji. V zaprisegi pa je ta izdal, da sta imela 2x ali 3x spolni odnos v avtu in enkrat na parkirišču parka, kjer se je sestala tudi z drugim fantom. Weyeva je vsaj dvakrat na njem izvedla oralni spolni odnos in mu poslala svoje nage slike.

Foto: Printscreen/YouTube

Po navedbah druge žrtve naj bi ta Weyjevo obvestil o tem, da je govoril z organi pregona, ta pa naj bi se ob tem odzvala dramatično in ga večkrat vprašala, zakaj je policiji povedal o njunem odnosu. Weyjeva po navedbah Daily Maila ni nikoli javno govorila o odnosu z dvema učencema, ki sta bila takrat stara 17 let in sta obiskovala srednjo šolo Westlake, njen odvetnik pa je v obrambo zatrdil, da je bilo njeno obnašanje posledica osebne tragedije, ki jo je doživljala v tem obdobju.

Obnašanje naj bi bilo posledica osebne tragedije
Larry Sauer, ki je predstavljal osramočeno učiteljico, je povedal, da njegova stranka sprejema polno odgovornost za svoja dejanja. V tistem času naj bi bila vsa iz sebe, saj je bila priča smrti najstnice v poletnem kampu, kjer je delala kot svetovalka med poletjem. Smrt 15-letne najstnice, ki je življenje izgubila v nesreči s čolnom, naj bi jo hudo prizadela zato, ker si je bila z njo zelo blizu. Po prepričanju Sauerja jo je to  popolnoma vrglo iz tira. Poudaril je tudi, da je njegova stranka prevzema polno odgovornost za svoja dejanja. “Kot učiteljica ima odgovornost, da se ne zaplete s svojimi učenci,” je dejal Sauer in dodal, da je dala odpoved takoj, ko je izvedela, da sta žrtvi spregovorili s policisti. “Zaradi danih razmer v življenju je sprejela slabe odločitve. Zdaj se počuti bistveno boljše in se ne bo nikoli več znašla v takšnem položaju kot se je v teh dveh primerih.”

 

N. Ž.