fbpx

Ugledni danski profesor Østergaard: Integracija migrantov ni uspela, prišel je čas za gradnjo zidov okoli Evrope z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti!

Uffe Østergaard. (Slika: Instagram)

Ugledni danski profesor zgodovine Uffe Østergaard pravi, da je čas, da zgradimo zid okoli Evrope, ker integracija priseljencev ni uspela: “Zaščita meja je potrebna, sicer se bodo prebivalci uprli vladam.”

Østergaard je profesor evropske civilizacije in integracije na univerzi v Aarhusu in profesor evropske in danske zgodovine na poslovni šoli v Københavnu. Specializiral se je za zgodovino evropske identitete in preučil večkulturne in multietnične države, kot sta Avstro-Ogrska in Otomansko cesarstvo ter njune države naslednice.

Østergaard je v svojem mnenju za časopis Politiken zapisal, da je bil v preteklosti močno naklonjen multikulturalizmu, vendar je od takrat svoje stališče obrnil. “Prišel je čas za gradnjo zidov z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti,” pravi in trdi, če se to ne bo zgodilo, bo razdalja med vzhodno in zahodno Evropo temeljila na kontradiktorni ideji o upravljanju priseljevanja.

Demokracija.si