Ugledni danski profesor Østergaard: Integracija migrantov ni uspela, prišel je čas za gradnjo zidov okoli Evrope z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti!

Uffe Østergaard. (Slika: Instagram)

Ugledni danski profesor zgodovine Uffe Østergaard pravi, da je čas, da zgradimo zid okoli Evrope, ker integracija priseljencev ni uspela: “Zaščita meja je potrebna, sicer se bodo prebivalci uprli vladam.”

Østergaard je profesor evropske civilizacije in integracije na univerzi v Aarhusu in profesor evropske in danske zgodovine na poslovni šoli v Københavnu. Specializiral se je za zgodovino evropske identitete in preučil večkulturne in multietnične države, kot sta Avstro-Ogrska in Otomansko cesarstvo ter njune države naslednice.

Østergaard je v svojem mnenju za časopis Politiken zapisal, da je bil v preteklosti močno naklonjen multikulturalizmu, vendar je od takrat svoje stališče obrnil. “Prišel je čas za gradnjo zidov z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti,” pravi in trdi, če se to ne bo zgodilo, bo razdalja med vzhodno in zahodno Evropo temeljila na kontradiktorni ideji o upravljanju priseljevanja.

Demokracija.si

 • Van Der Waals

  ZIDOVI NA MEJI SO NUJA!!!!

 • Olga101

  Make wall not war!

 • xtc

  In minskimi polji med mrežami.
  Definitivno je treba izgnatibolj ali manj vse ilegalce,pa tudi tiste ki zavračajo asimilacijo in vsiljujejo svoje navade,kot tudi zapreti in odstranit vse tiste mošeje takoj,kjer se širi spodbujanje k đihadu ipd.

  • Open mind

   Vsak človek ima pravico do svoje vere. In če imamo kristjani v Sloveniji toliko cerkva, zakaj bili muslimani prikrajšani za mošejo?

   • Estrim Rolls

    vse v redu. samo naj vsi ti člani različnih sekt svoja verovanja obdržijo zase. samo malo težko bo to. ker v nekaterih njihovih “svetih” knjigah piše. naprimer da če ne moreš človeka spreobrniti v islam, da ga moraš ubiti itd. krščanske sekte so se mnogokrat reformirale. in so iz svojih knjig izbrisale sporne verze. kot je naprimer da če ubiješ nevernika, da je to pot v raj itd. islam naj naredi isto. do takrat pa ne, nimajo pravice biti tukaj in ogrožati druge ljudi

   • Denis

    Ko bo Savdska Arabija dopustila gradnje krščanskih cerkva, bodo lahko tudi tu stale mošeje.

   • xtc

    Avtohtoni Slovenci in Slovenci niso muslimani,če kdo želi džamijo ali mošejo pa naj gre domov in tam tera svoje navade,ne branim mu vere ne načina življenja ampak ne tukaj to naj počno tam od koder so prišli tukaj pa je tako in nič drugače,kot zame će grem tja.

   • Clemen J.

    Zato ker so kristjani prikrajšani za cerkve v savdski arabiji zibelki islama.

 • samsara

  Koliko časa in energije je za to spoznanje potreboval ugledni danski profesor!
  Pa koliko praktičnih demonstracij, dokazov…
  Kako je ta človek postal ugledni profesor? Zame je primer enega skrajno zaslepljenega človeka, ki mu kapne, ko začuti hlad rezila na svojem vratu. Nobene modrosti, izkušenj, poznavanja delovanje sveta.

  • Dragan Krstič

   samsara, veš to je pa tako; če nimaš inteleta za študij naravoslovnih ved študiraš huanistične vede. Ne potrebuješ pameti samo piflati se moraš.

 • Jožef

  Samo vabilo preklicat pa bo vse vredi. Kdor jih vabi jih naj tudi ima in odgovarja zanje.

 • šmentanamuha

  Ko se bodo začeli oglašat pogumni intelektualci, se bo začel obratni proces, v kolikor jih ne bodo prej utišali. Našega Aleša Debeljaka so že. Bog mu daj mir v duši.

 • Vlado77

  Nimam dr. naziva niti mag. in sem prišel do tega zalključka prej kot on. On živi blizu Švedske ,ki je skoraj uničena. Pa ne samo zaradi migracij. Tudi zaradi levih vlad ,ki propagirajo LGBTQ in teorijo spola in uničenje osnovne celice vsake družbe – družine.Mešanje migrantov in LGBTQ in družinske politike je bolj podobno samomoru ali bombi. Gre za dve skrajnosti- multikulti in LGBTQ. Dve nasprotji. Vemo kaj delajo muslimani s homoseksualci- mečejo jih žive s visokih zgradb. Zato imajo skoraj po vsej zahodni Evropi NO-GO cone. Cone v katere niti policije na gre!!! Tam velja šeriatsko pravo srednjega veka oziroma barbarstvo. To mnoge države s oblastjo, ki jo imajo to dopuščajo! Kar pomeni , da nimajo oblasti nad celotnim ozemljem. Zgubljajo bitke ( pri nas še ni teh con za enkrat). Multikultura enostavno ni možna. Niti izobrazba ni primerljiva. Univerze v EU so daleč pred njihovimi. Človekove pravice – tega oni ne poznajo. Da ne omenjamo spoštovanje žensk kot enakovrednih v družbi. Res ne razumem kako je ta Ostergaard potreboval toliko časa, da dobi jasno sliko.

 • Janez Pavel Kanc

  Stric ne more več, pa mu gredo neumnosti po glavi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!