fbpx

Ugledni profesor za varnost opozarja: Levi fašizem med študenti lahko vodi do političnih in družbenih katastrof

Miha Kordiš (foto: STA)

Akademik ene od univerz v Veliki Britaniji razkriva, kako študenti dovoljujejo vstop levičarskim ekstremistom, da ti lahko omejujejo svobodo govora in usmerjajo govorce. “Varne prostore” za levičarske študente, ki se čutijo prizadete zaradi vsebin, s katerimi se ne strinjajo, je označil za resno grožnjo, ki lahko vodi do ponovnega totalitarizma.

Da se po študentskih kampusih v ZDA dogaja prav obsedeno stanje, s katerim levičarji na fašističen način onemogočajo izražanja mnenj drugače mislečih, je znano že dlje časa, po zmagi Donalda Trumpa pa vlada tam skoraj vojno stanje. Sedaj so se fašistoidne levičarske prakse preselile tudi v Veliko Britanijo, konkretno na univerzo v Buckinghamu. Profesor s tamkajšnje ustanove Anthony Glees razkriva, da imajo študenti tudi pri njih “varne prostore”, v katere se zatečejo pred “zastarelim razmišljanjem”.

Hkrati pa je profesor za varnostne in obveščevalne študije potarnal, da tovrstni fenomen predstavlja dvojne standarde pri zagotavljanju svobode govora, saj je ta na omenjeni način zagotovljena le določenim  to je levičarjem, in predstavlja grožnjo izobraževalnemu sektorju. Glees je trdno prepričan, da je tovrstno dopuščanje nenavadnih praks izjemno škodljivo in vodi v radikalizacijo mladostnikov.

Sodobno levičarstvo lahko vodi do ponovnega totalitarizma
Na vrhu profesorjev buckinghamske univerze je Glees izpostavil, da svoboda govora pomeni izražanje mnenj v podporo svobodi, vendar občasno pomeni tudi govor za odstranjevanje svobode, še posebno z upravičevanjem ekstremistov, ki zahtevajo “varne prostore”, iz katerih največkrat prihajajo slabe prakse revidiranja zgodovine, rušenja demokracije in promoviranja komunizma, fašizma ali islamizma. To po njegovem lahko vodi do političnih in družbenih katastrof, kakršne smo že videli v prejšnjem stoletju, poroča Daily Mail.

C. Š.