fbpx

Ugrabitelja, posiljevalca in morilca sta žrtev razkosala ter zamrznila, drugi pa prerezala vrat

Foto: epa

V Londonu so pred kratkim našli zabodeno in nato zamrznjeno truplo najstnice, stare 19 let. Ugrabili so jo skupaj s sestrično, našli pa so jo v zamrzovalniku. 33 in 28-letna morilca, posiljevalca in ugrabitelja so že obtožili, sodili jima bodo v ponedeljek.

Policija je dva moška obtožila takoj po odkritju zabodenega dekleta, strpanega v zamrzovalnik. Žrtvi sta 19 in 21-letni sestrični, ki sta ju moška najprej ugrabila in odpeljala proti zahodnemu delu Londona. Domnevno sta žrtvi ugrabitelja poznali. Starejša je s posesti, kjer so ju zadrževali, uspela pobegniti nekaj trenutkov po tem, ko so ji zarezali v grlo. Tekla je v bolnišnico in prispela v kritičnem, a stabilnem stanju.

Zamrznjeno telo 19-letnice je bilo najdeno v sredo zvečer v zamrzovalniku na posestvu, kjer sta bili žrtvi zadrževani. Preživela je med bežanjem trkala po sosednjih vratih in iskala pomoč, ki je ni dobila. V bolnišnico je prišla večkrat zabodena in porezana, tamkajšnji zaposleni pa so o tem takoj obvestili policijo.

Foto: epa

Sosedje sicer pravijo, da sta najstnici postali žrtvi zaradi nečastnih dejanj, zaradi katerih sta ju obtoženca ”kaznovala”. Policija potrjuje le, da so se vsi štirje med seboj poznali, izključuje pa verjetnost, da bi bil še kdo vpleten. Vprašanje o motivu ostaja odprto. Tiskovni predstavnik metropolitanske policije dodaja, da so po pregledu porezanega telesa umorjene ugotovili, da se posilstvo nad njo ni izvršilo. Forenziki so v začetku tedna že zbrali vse dokaze, vključno z velikim srebrnim hladilnikom, kamor je bila strpana ena izmed žrtev, in avtomobilom z razbitimi okni, parkiranim na dovozu.

Sosed: ”Bilo je zelo nenadno in zelo glasno. Ko sem odprl vrata, sem slišal nekoga teči vstran. Dokler ni prišla policija, se sploh nisem zavedal, kaj se dogaja. Ne morem verjeti, da se je kaj takšnega zgodilo čez cesto.”

Kdo živi na posestvu, kjer so ju zadrževali, ni znano. Lastnik stavbe sicer živi v isti soseski, a zatrjuje, da je ključe predal gradbenemu podjetju, ki naj bi objekt prenavljalo. Policija je bila o dogajanju obveščena ob 17. uri in je dekleti iskala na različnih možnih naslovih, dokler ni ob 19. uri prejela klica iz bolnišnice. Po besedah  soseda je eden izmed moških migrant, ki je želel zapustiti državo.

A. L.