fbpx

Ugrabljena profesorja iz ZDA in Avstralije prosita za pomoč Donalda Trumpa

Talibanski uporniki Foto: STA

Timothya Weeksa in Kevina Kinga so talibani ugrabili avgusta lani v bližini ameriške univerze v Kabulu. Video, ki je bil objavljen na Youtubu, je dokaz, da sta še živa. Profesorja prosita ameriško vlado in novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa, naj s talibani izpogajajo njuno prostost.

Timothy Weeks in Kevin King na objavljenem posnetku prosita za pomoč ameriško vlado in  Donalda Trumpa, saj ju talibani ne bodo izpustili, če ne bodo izmenjali zapornikov. Talibani želijo v zameno za talca talibanske zapornike, ki so zaprti v ameriškem oporišču Bagram. V preteklih letih so talibani ugrabili že več tujcev. V Kabulu skupine kriminalcev pogosto ugrabljajo tujce ali bogate Afganistance v zameno za denar, občasno pa  jih predajo uporniškim skupinam.

Ameriška univerza v Kabulu deluje od leta 2006, na njej se izobražuje več kot 1700 študentov. Že večkrat je bila tarča smrtonosnih napadov, ki so jih povzročili talibani. Profesorja iz ZDA in Avstralije so talibani ugrabili pred petimi meseci. Njuna usoda je v rokah ameriške vlade in novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa.

B. J., STA