fbpx

Ukrajinci trpijo, pastorka ruskega zunanjega ministra Lavrova razkazuje luksuzni način življenja

Pastorka Sergeja Lavrova živi na visoki nogi (Foto: Twitter/Polina Kowalewa)

Medtem ko ruski zunanji minister Sergej Lavrov širi vojno propagando proti Zahodu, stotisoči Ukrajincev pa so brez hrane in vode ujeti v kleteh, njegova pastorka Polina Kowalewa živi srečno, razkošno življenje v Londonu – financirano s strani ruskega oligarha.

Sergej Lavrov velja za enega izmed Putinovih najbolj zaupanja vrednih pomočnikov. 71-letnega diplomata njegov šef tako občuduje, da mu Vladimir Putin sploh ne dovoli upokojitve.

Gre za 26-letno Polino Kowalewa, ki je preko priljubljenega družabnega omrežja Instagram rada na veliko razkazovala svoj luksuzni način življenja v Londonu, fotografirala pa se je tudi med dopustovanjem z Lavrovom na luksuzni jahti, katere najem stane vrtoglavih 480 tisoč ameriških dolarjev na teden in v razkošnih vilah v Turčiji, Črni gori in na Sardiniji.

Foto: Twitter

Po raziskavi ruske neprofitne organizacije FBK naj bi Polina pri 21 letih kupila 4,4 milijona funtov vredno stanovanje v londonski četrti Kensington. Potem ko je informacija o tem prišla v javnost, je Polina izbrisala svoj uporabniški račun na Instagramu. Ruska neprofitna organizacija FBK, ki jo je ustanovil kritik Kremlja Aleksej Navalni, je preko videa razkrila skrivnostno dvojno življenje Lavrova, razkriva nemški Bild. Medtem ko navzven daje vtis o trdnem in dolgotrajnem zakonu s svojo uradno ženo Marijo Lavrovo, ima Lavrov tesno zasebno razmerje s svojo 51-letno ljubico Svetlano Poljakovo. Ker ima Lavrov z materjo Poline razmerje od začetka 2000, ne čudi, da ta velja za njegovo neuradno ženo.

Na desni se nahaja neuradna žena Svetlana Poljakova. (Foto: Družabna omrežja)

Uradna žena Lavrova (Foto: Družabna omrežja)

Uradnica ruskega zunanjega ministrstva živi življenje super bogatašinje. V lasti ima namreč konvoj luksuznih avtomobilov, vključno z avtom mercedes-maybach GLS 600, ki je vreden 20 milijonov rubljev. Prav tako naj bi bila lastnica 260 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Moskvi, ki ga FBK ocenjuje na okoli 700 milijonov rubljev. Uradniki ruskega zunanjega ministrstva jo opisujejo kot eno najpomembnejših žensk na ministrstvu. Poljakova naj bi svojega ljubimca Lavrova spremljala na uradnih dogodkih, diplomatskih obiskih v tujini in celo na srečanjih s predsednikom Vladimirjem Putinom. Od kod torej ves denar? FBK je prepričan, da gre za  podkupnine ruskih oligarhov.

Foto: Navalny.com

Lavrov je bil sankcioniran s strani Velike Britanije in EU, saj velja za velikega zagovornika Putinove krvave invazije. Polina je obiskovala zasebni internat v Bristolu, preden je pridobila diplomo iz ekonomije in politike na univerzi Loughborough, kasneje pa je končala magistrski študij iz ekonomije in poslovne strategije na Imperial College London. Nato je delala pri Gazpromu, ruskem energetskem velikanu, kjer je pomagala pri združitvah in prevzemih, kasneje pa je delala v rudarskem podjetju Glencore. Preden je kupila lasten dom, je živela v Holland Parku v zahodnem Londonu v stanovanju v mestni hiši, ki je v lasti ruskega veleposlaništva.

Polina sedaj živi v stanovanju, glede katerega zemljiškoknjižni dokumenti navajajo, da ga je kupila za 4,4 milijona funtov brez hipoteke leta 2016, ko je bila stara 21 let, v bloku tik ob ulici Kensington High Street. Kdo je plačal Polinino stanovanje, še ni znano. Stanovanje si po navedbah britanskega Daily Maila deli z moškim, ki naj bi bil njen partner. Nepremičnina je del prestižnega kompleksa, ki ponuja bazen, telovadnico, spa, kino, simulator golfa, sobo za igre in pogled na Kensington in Holland Park.

Nina Žoher