Ukrajinska obramba na četrto noč ruskih napadov sestrelila 16 dronov

Posnetek Šahed 136 drona nad Ukrajinskim nebom. (Vir: Twitter)

Rusi so Ukrajino napadli s 17 iranskimi brezpilotnimi letalniki šahed-136/131 iz jugovzhodne smeri,” so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile ukrajinske zračne sile in dodale, da so 16 dronov sestrelile.

Ukrajinska zračna obramba je ponoči sestrelila 16 ruskih brezpilotnih letalnikov iranske izdelave, so sporočile zračne sile Kijeva. To je bila že četrta noč zapored, ko je bila Ukrajina tarča ruskih napadov z droni.

V rojstnem mestu ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega Krivi Rog naj bi ruski dron uničil tamkajšnjo upravno stavbo in poškodoval več drugih stavb, je sporočil guverner regije Dnipropetrovsk Sergej Lisak. Ta je na svojem kanalu na Telegramu objavil tudi fotografije škode. Po besedah guvernerja je bilo mesto tarča topniškega obstreljevanja in šestih napadov z brezpilotnimi letalniki. En človek naj bi bil ranjen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Medtem je Rusija sporočila, da je svojo zračno obrambo razporedila v regiji Voronež, ki meji na Ukrajino, navaja STA. Tam naj bi v četrtek sestrelili tri, domnevno ukrajinske, brezpilotne letalnike. V regiji Kursk, ki prav tako meji na Ukrajino, pa so tamkajšnje oblasti poročale o sestrelitvi drona v mestu Kurčatov, kjer naj bi bila poškodovana stanovanjska stavba. V nobenem od primerov naj žrtev ne bi bilo.

Sara Kovač