Ukrajinske sile na jugu države uničile štiri ruska skladišča orožja

Ukrajinski topničarji na območju Harkova. (Foto: epa)

Ukrajinske oborožene sile so uničile štiri ruska skladišča streliva v Hersonski oblasti. Prav tako je na območju likvidiranih 36 Rusov, uničeni trije tanki, tri havbice “Msta-B”, radarska postaja “Zoopark-1”, štiri oklepna vozila in sedem navadnih vozil.  

Prav tako so ukrajinske letalske enote izvedle sedem napadov na sovražnikove pozicije, štiri na utrjene, tri na koncentracijo oboroženih sil in na sovražnikovo orožje. Iz Doneške oblasti pa prihajajo vesti o osmih mrtvih in 19 ranjenih zaradi ruskega obstreljevanja, poroča Polska Agencja Prasowa.

Iz Uzbekistana pa prihajajo vesti, da skušajo Rusi rekrutirati tamkajšnje prebivalce z obljubami o dobro plačanih službah. Na nevarnost opozarjajo lokalne oblasti. Od 24. februarja pa je bilo na poljski meji z Ukrajino registriranih 5,104 milijona prehodov meje (z ukrajinske strani). Včeraj je iz Ukrajine na Poljsko vstopilo 23,3 tisoč oseb.

Ukrajinske tankovske enote. Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Na območju Donbasa pa bo odslej prehodni cilj ruske invazije verjetno zasedba mesta Bakmut. Posledično bi lahko oslabeli napadi na Siversk. Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola pa je izrazila prepričanje, da je prihodnost Evrope povezana s prihodnostjo Ukrajine. Rusija je postala grožnja evropski varnosti. Ne smemo dopustiti, da bi nas vojna utrudila.

Domen Mezeg