Ukrajinskega kralja čokolade Porošenka naj bi na volitvah v drugem krogu ugnal dvorni norec Zelenski

Predsedniški kandidat Volodomir Zelenski (vir: twitter)

V Ukrajini se ta konec tedna pripravljajo na drugi krog predsedniških volitev, ki bodo v nedeljo, 21. aprila. A v soočenju med trenutnim predsednikom Porošenkom in televizijskim igralcem, ki je do nedavnega predsednika zgolj igral, kaže bolje slednjemu.

Po zadnjih anketah, ki so jih pripravili za ukrajinsko časopisno agencijo, se zmaga na nedeljskih predsedniških volitvah obeta političnemu zelencu Volodomirju Zelenskemu. Temu so namreč ankete po pisanju portala Advance.hr namerile podporo 48,4 odstotka vprašanih.

Po drugi strani bi za trenutnega predsednika Petra Porošenka glasovalo zgolj 17 odstotkov vprašanih. 1,6 odstotka anketiranih bi oddalo neveljavno glasovnico, 8,8 odstotka se ni želelo opredeliti, 17,9 odstotka vprašanih ostaja neodločenih, medtem ko se 6,3 odstotka vprašanih ne misli udeležiti volitev.

Vojska naklonjena spremembam
Porošenko je iz tega razloga v zadnjih dneh začel z obiski na vzhodu države, da bi si zagotovil vsaj glasove vojske. A če je sklepati po izjavah vojakov, mu to ni uspelo. “Če pride kdo nov, to ni slabo,” je povedal 22-letni vojak. Podobnega mnenja so bili tudi drugi vojaki, ki so spregovorili za medije.

Trenutni ukrajinski predsednik Petro Porošenko s Hillary Clinton (Vir: Twitter)

Ob tem velja izpostaviti, da je Rusija po poročanju The Moscow Timesa napovedala prepoved izvoza premoga, surove nafte in petrokemičnih produktov v Ukrajino, ki bo začela veljati s 1. junijem. Določba ravno tako uvaja embargo na uvoz ukrajinskih strojev ter izdelkov iz lahke in težke kovinske industrije. Ruski ukrep je odziv na nedavno uvedbo embarga na izdelke iz stekla in električno opremo iz Rusije v Ukrajini.

Ivan Šokić

 • garfi

  mi že imamo dvornega norca šarca
  u pozadini pa še Borata Poharja

 • Andrej

  Ukrajinci se iz naših napak nič ne naučijo. Zato jih bodo ponovili z obrestmi. Višino obrestne mere jim bo pa Putin postavil.

 • Anton

  Quo vadis, homine?

  sarkazem press

 • Olga101

  Neodgovorni narodi s komunistično preteklostjo! Vsi računajo na sinekure ali pa vsaj drobtinice s komunistične mize in enakost – v revščini! Seveda samo za ne-naše! Naši imajo vsega na pretek, tako kot Fajonkini v Bruslju….

 • Vlado77

  Po enem letu jim bo jasno , da so naredili liknjo v vodi. Tako kot mi. Tip nima nobenih izkušenj v visoki politiki niti gospodarstvu.

 • xtc

  Še en narod tup kot Slovenceljni.