fbpx

Ukrajinski vohuni razkrili srbske plačance v Putinovi vojski

Srbski plačanci na strani ukrajinske varnostne službe SBU.

Ukrajinska varnostna služba SBU je objavila podatke o ruski vojski, sestavljeni iz srbskih plačancev, ki se bojujejo v Donbasu, ukrajinski regiji, ki jo hočejo zavzeti Rusi. Na ruski strani se bori kar 300 Srbov.

Ukrajinsko veleposlaništvo v Beogradu je posredovalo informacije o šestih Srbih, ki se od skupno tristotih borijo na fronti v Donbasu. To so A. M., iz Valjeva, D. M. iz Šabca, D. L. iz Tuzle (BiH), Z. P. iz Valjeva, N. S. iz Doboja (BiH) in D. S. (37) iz Banovića (BiH).

Ukrajinski veleposlanik v Srbiji Oleksandr Aleksandrovič je pri tem izjavil, da mu je kot diplomatu zelo žal, da se tolikšno število Srbov vojskuje proti Ukrajincem, ki jim nikoli niso nič slabega naredili.

Foto: epa

Nekdanji voditelj televizije Pink že prestaja zaporno kazen
Vasilij Hritsak
, šef ukrajinske varnostne službe SBU, je pojasnil, da se zavedajo velikega števila plačancev, vpletenih v vojne zločine. Objavljene fotografije na njihovi spletni strani bodo pripomogle k njihovem hitrejšem prijetju.

Srbski medij Blic pa razkriva, da je med njimi tudi nekdanji novinar in voditelj s televizije Pink Radomir Počuča, ki pa se je s tožilstvom pogodil in priznal krivdo, za kar je dobil leto in pol zapora.

C. Š.