Ultimat Merklovi: Če v dveh tednih ni sprememb glede migrantov, sledi …

Angela Merkel (Foto: epa)

Bavarski premier in predsednik Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer zvišuje pritisk na nemško kanclerko Angelo Merkel zaradi njene politike do migrantov. Dal ji je dva tedna časa, da spremeni migrantsko politiko, sicer ji grozi tožba.

“V prihodnjih 14 dneh bomo zvezno vlado pisno pozvali, naj na mejah ponovno vzpostavi zakonsko urejene pogoje. Če tega ne bo storila, nam ne bo preostalo drugega, kot da vložimo tožbo na ustavno sodišče,” je za nemški časnik Der Spiegel povedal Seehofer, ki sicer od nemške zvezne vlade že dolgo zahteva omejitev priseljevanja v državo. V prvih januarskih dneh je namreč po podatkih bavarskih oblasti v Nemčijo vstopilo povprečno okoli 3000 beguncev na dan.

Nemčija državnih meja ne nadzorjuje dovolj učinkovito
Bavarska vlada se opira na pravno mnenje nekdanjega ustavnega sodnika Uda Di Fabia, ki ocenjuje, da nemška vlada državnih meja ne nadzoruje dovolj učinkovito. Seehofer to vidi kot dokaz, da je ravnanje nemške vlade, ko ne omejuje prehajanja beguncev čez mejo, nezakonito. Zato bi Berlin po njegovih ocenah moral nositi tudi večji delež stroškov begunske krize.

Finančni minister bi za krepitev proračuna uvedel davek na vsak liter bencina
Za kritje teh stroškov ima nemški finančni minister Wolfgang Schaeuble svoje ideje. V pogovoru za časnik Suddeutsche Zeitung je predlagal uvedbo evropskega davka na bencin, iz katerega bi lahko črpali sredstva za krepitev nadzora na zunanjih mejah EU. “Če državni proračuni ali proračun EU ne zadostujejo, se dogovorimo, da na primer uvedemo določen davek na vsak liter bencina. Tako bomo imeli sredstva za evropski odgovor na begunsko vprašanje,” je dejal.

N. K., STA

 • viktorh

  “Če državni proračuni ali proračun EU ne zadostujejo, se dajmo dogovoriti, da na primer uvedemo določen davek na vsak liter bencina. Tako bomo imeli sredstva za evropski odgovor na begunsko vprašanje,” je dejal.”

  …pa rdeče kurje pero v rit…, cepec!

 • Lux Ferre

  Spet davek, da se bo s tem futralo migrante…?!

 • 1xy

  hahahaa…….se vidi, da se preveč z Mramorjem družijo…….samo zahodno gospodarstvo jim bo pokazalo kolko je ura……

 • Vera

  Merklca je kasirala, zdaj pa naj sama nosi vse posledice !

 • Duhec

  Uničli so EU…. zakaj??? Verjetno nikol ne bo znano….

 • stajerc5

  Malo ste pozni pri Novi, Schöubleta so ze odpikali! Ampak ideja je pa, kot bi si jo “nekdo” pri nas izmislil…

 • dež

  Tegale Schaeubleja bi v Polju gotovo zavrnili. LOL.

 • samsara

  Tako se govori!
  Postopno bi se morala prijeti praksa, da se tudi premierje, predsednike in podobne politične kreature toži in po potrebi zapira, oglobi omeji za prihodnost…
  To bi bil dober poduk bodočim voditeljem, med katerimi je velik procent ambicioznih, pohlepnih, prevarantskih… psihopatov.
  Podobno bi moralo veljati tudi drugje, na vrhovih, recimo v bančništvu, vojski, medicini, šolstvu, sodstvu.
  Koncentracija najrazličnejših psihopatov je na vrhovih družbene ureditve največja, saj se takšni nenormalno socializirani in brezkompromisni (pa tudi brezvestni) ljudje lažje zrinejo na vrh. Če je potrebno tudi ‘preko trupel’.

 • pokvarjeniSvet

  Merklova je ena navadna prodana duša ali pa se je ustrašila zionistov pojma niam vsekakor ne dela ne po logiki in ne po vesti ampak to kar ji narekujejo globalisti.

 • pokvarjeniSvet

  Če hočemo uspešno Evropo ne smemo kopirati Amerike glede melting pota…sploh pa kdo bi rad takšno državo kjer policija celo z veliko represijo ne doseže reda na 100% teritorija države.

  Evropa je bila uspešna zaradi tega kar je bila v preteklosti zaradi svojega avtohtonega prebivalstva…bila bi pa bolj uspešna če bi prednike zionistov izgnala za vedno iz Evrope, najboljše direkt nazaj na Bližnji Vzhod.

  Ne moreš imeti ljudi v svoji državi in kontinentu kjer ti nič ne doprinesejo kot samo laži, spletke, oderuške obresti, kraje, zarote in podobne kozlarije ki jih začuda danes toleriramo. Še več, celo napadamo tiste ki se temu sranju upirajo…pol pa poslušam po ulicah kako je mogoče da je družba vedno bolj izpirjena in demoralizirana…ja dragi moji če pa pljuvate po tistih ki se proti temu zlo borijo, hkrati pa podpirate zlo. Ni vse zlato kar se sveti, ravno nasprotno. Popolno pa ni nikjer.

  • xtc

   Lubi bog kje ti spiš od paranoje v sefu BS?

   • pokvarjeniSvet

    kje ti spiš ti ljudomrznež, zakaj nisi v Ameriki zakaj si še tukaj ?? kaj te nočejo ?

    praviš da je vse sanjsko tam in vse perfektno ampak ti še kar vstrajaš v Sloveniji katero si celo ti pogruntal da jo vodijo banditi. Samo tvoj problem je da ne veš s kom ti Slovenski banditi v resnici sodelujejo in kje jemlejo kredite.

    • xtc

     Glej prismoda,nehaj smetiti z neumnostmi.

     • pokvarjeniSvet

      kaj še nisi v ZDA ? a mi pišeš iz New Yorka ali iz Los Angelesa ? ali iz kakega drugega mesta ?

      imaš kaki biznis tam ? kaj zdaj ti amerikanec vse je super tam.

     • xtc

      Seveda je taki IT i kot si ti boste lahko hodili po vseh sekretih.
      Ajajaj lubi bog.

     • pokvarjeniSvet

      a hajzle pučeš tam HAHAHAHA

      no ja vsaki poklic je časten. Samo nisem si mislil da hočeš v ZDA tja samo da boš hajzle pucal, saj to bi lahko počel tudi v Sloveniji.

     • xtc

      Ti,daj poklič sestro ,da ti da nekaj za umiritev,sej te še bo kap.

     • pokvarjeniSvet

      mene ? od česa pa ? jaz se smejim tebi in uživam lep večer ;) ti si tisti ki si nervozen zdaj.

      daj reci mi nekaj, kako je v ameriki ?

     • xtc

      Jaz nisem nič nervozen,Obama odhaja,Clintonova tudi,pa Trump,prihajajo pravi republikanci,da počistijo Obamino kakanje ,odhaja pa Putin v bankrot,ravno včeraj je njegov financ minister oznanil ,da je Rusija pred zlomom in ,da Putin ne živi v realnnosti.

     • pokvarjeniSvet

      no potem so to zate dobre novice da spet fantaziraš o Putinu ? te pa ni v ZDA vse super, zakaj bi trošil svoj čas in bi te sedaj brigal neki Putin, kaj si zaljubljen v njega ali kaj ? xD Zato pa je tudi prav da greš v ZDA tam bodo tvojo spolno usmerjenost razumeli. Sedaj si vse pojasnil. Tako da byee

     • xtc

      Omenil si nervozo,odgovori sem ti ,da ni potrebe zanjo.
      Ti pa se že pol ure napihuješ tule in proizvajaš neumnosti,a ti ne potegne ,da vsaj malo trezni komentatori bežijo od tebe(glej zgoraj)?
      Ostajamo taki ,ki se še malce zaj…. in oni tvoje branže Bildi ipd.
      Sicer pa kot je rekel Epson ,b…………… se je za ogniti.
      LP!

   • pokvarjeniSvet

    kaj nimaš za karto ? VSI po tvojem mnenju želijo v ZDA samo ti si še tukaj ?? hahaha

    Jaz osebno nebi nikoli živel tam. Jaz samo podpiram tiste ki se borijo proti tvojim gospodarjem psihopatom katerim bi ti z veseljem lizal posrane riti

    • Nova24TV Mod 1

     Izogibajte se žaljenju in se držite teme prispevka. #kulturnidialog

  • epson mlacni

   Khm. A lahko našteješ 3 (tri) sioniste, ki živijo v Sloveniji in so vsaj malo vplivni/poznani.

   Poznaš ideologijo, temljeno mantro sionistov? Zakaj bi bila ta tako zelo pomembna za Evropo?

   btw.
   V Izraelu se kar vsi po vrsti deklarirajo za sioniste; tako komunisti kot desničarji.

   • pokvarjeniSvet

    tako je kot si povedal v zadnjem stavku komunisti in desničarji, to niso patrioti, to so samo vazali od globalistov z namenom da so pri koritu v Sloveniji.

    V Sloveniji niso zionisti ampak njihovi vazali, samo, da so lahko pri koritu v Sloveniji. Saj vedo da rabijo njihovo podporo drugače pride scenarij Ukrajine. Od kod misliš da dobijo kredite ?

   • xtc

    Nima smisla z nijim topu je odpeljal na polno.
    Ne se trudit je kot Bildi.

    • pokvarjeniSvet

     a se imaš fajn v Ameriki ? ker VSI hočejo tja xD

     a si že na letalu ali ladiji za tja ??

    • epson mlacni

     Mi moraš dati spisek bolnikov. Jaz vsakega vzamem preveč zares.
     Sem mislil, da ima človek samo kak čustven izliv in, da se je odločil preusmeriti pozornost iz nebožjih, nevernih kaviar socialistov, ki jih ne vodijo višji cilji ampak zgolj barabinstvo pa vidim, da sem se zahebal – še 1x:)

     • xtc

      Vsi grešimo,to je človeško-poglej njegove poste na moj odziv spodaj-TIPU je odpulilo na polno.
      Ta deluje v spregi z Bildijem.Trčeni na polno.

     • pokvarjeniSvet

      kaj v ameriki nimate kaj za delat, da ste skozi na internetu ?

   • Mihilus

    3 besede : Hitler was right

    • pokvarjeniSvet

     Zato je Hitler bil nasproti zionistični/globalistični tvorbi komunizmu !

     Zato je nacizem, njegovi simboli in reklama temu kaznovana z zaporom in visoko denarno kaznijo.

     Medtem ko Komunizem, njegovi simboli in reklama temu NI nikakršne kazni.
     Lahko greš s komunističnimi simboli in vzklikaš živel komunizem v Zahodni Evropi in ZDA in te ne kaznujejo. Naključje ? Ne verjamem.

  • Mihilus

   Hitler 1945: Nujno je, da umrem za svoje ljudstvo ampak moja duša se bo dvignila iz groba. Svet bo videl, da sem imel prav.

   Ta čas prihaja. 20. stoletje je bilo Židovsko. 21. bo Hitlerjevo. Mora biti, ker še enega židovskega zemlja ne bo preživela.

 • xtc

  Schaubleima prav davek na bencin-ni blema ampak to v Nemčiji in tistim ,ki so podporniki imigrantov.
  Merklova je eden tistih EU politiko,ki so popolnomaizgubili kompas in vliko jih je ,ki živijo v nekem paralelnem svetu,kjer je vse idealno in kompromisarsko-žal v realnosti ni tako.
  Ravno kompromisarstvo in razne floskule ubijajo Evropo.
  Glede priseljencev nimam zadržkov,ampak,presortirajte jih tam odspodaj in izšolajte ter naglajzajte,šele takrat lahko pridejo v EU in so ostanejo tu in dobijo državljanstvo po 15-20 letih brez težjih deliktov.
  Če bi Evropa to uvedla že v 50-60 teh težav danes nebi bilo.

  • dež

   On predlaga EU davek na bencin, za črpanje sredstev za nadzor zunanjih EU meja.

   Kar se priseljevanja tiče se je potrebno držati osnovnih pravil. Najprej moraš biti povabljen, da se lahko nekam preseliš in izpolnjevati določene pogoje, ki jih gostitelj določi. Ne pa da se sam povabiš in rečeš, tu smo – vaši smo, zdaj mi pa dajte podporo. Tile, ki sedaj hočejo v EU, tu nimajo kaj početi. Se jih ne da ne vzgojiti niti prevzgojiti. So iz neke druge civilizacije.

   • xtc

    Nič vbiti,rekrutiraš in naglajzaš oz.poizkusiš to tam doli in jih tudi presortiraš in jim nabiješ v glavo EU vrednote ,komu ne ger ,ga pošlješ samo na ulico tam ne pa tukaj.
    Eu bi morala enako kot Avstralija,kdor pride ilegalno naj bo tak ali on mora takoj iz EU ven prideš lahko le po uradni poti in kot sem dejal presejani že doli drugače pa nazaj brez debate
    Za ženske in otroke iz vojnih območij pa zaprta območja na otokih in takoj ko je možno nazaj.Vsi ,ki so pa sposobni za boj 16+ pa takoj nazaj.

 • čips

  Bo mel davek na bencin, da ga srečam ga klofutnem, da si bo anus povoho!!!!

 • plamen100

  A sedaj pa naj bi ubobozan slovenski delavec preko bencina placeval zaradi migrantov?? Seveda bo nasa aktualna vlada to takoj sprejela ker se njej ebe za narod najbolj pa za usodo malega cloveka, njim je vazno le za dobre sluzbe in place njihove akademske elite neglede na nacin kako proti do denarja!

 • fireblade

  lahko bi zbirali zamaške za nemške goste… sirski turisti pustijo dosti plastenk po poti :))

 • fireblade

  davki osrečijo edino slovensko urbano rajo … v normalnih državah bodo hitro počistili s temi ideologi

 • valentin

  Merklova izvaja po navodilih njenih gospodarjev, ko bo odigrala vlogo bo odstranjena.

  • marta

   Kdo so njeni gospodarji ?

   • Vrhovni sodnik

    Billderbergi.

    • xtc

     Da jazsvetlime……..
     Nisem vedel ,da so Bilderbergi muslimani ,ki pridigajo po đamijah v Maroku in Alžiru in še kje.
     Preden še trolaš napreje si preberi besedilo rnčeca na tem portalu.
     Morda boš pa dojel realnost.

     • zemlazrak

      ti pa si naiven, da je že žalostno. Mogoče ne veš, da je med 2.sv. vojno tudi med ZDA in Nemčijo potekala mastna trgovina? A pol so ZDA muslimani, da so tako v rit zariti zavezniki Savdske Arabije, ki krši človekove pravice enako ali bolj kot le kdo na BV? Kako to, če pa so istočasno bolestno v rit zariti zavezniki Izraela?? … denar sveta vladar…ti pa sanjaš o nekih ideologijah.

 • valentin

  Svet ni črnobel, zle sile, ki trenutno še obvladujejo svet igrajo na celotno klaviaturo in ne samo na dve tipki, levo in desno.

 • valentin

  kraljevska oblačila.«+ Tako se je Izraelov kralj preoblekel+ in šel v boj.+

  31 Sirski kralj pa je dvaintridesetim poveljnikom+ svojih bojnih vozov zapovedal: »Ne napadajte ne majhnega ne velikega, ampak samo Izraelovega kralja.«

  iz SV, pisma 1. kraljev 22

 • FreedomAndDemocracyNOT

  hahaha tozba, kr neki

 • pokvarjeniSvet

  Dobro poslušajte Sarkozy-ja oz berite pondapise v Angleščini, izjavil je da Francija MORA sprejeti in integrirati vse priseljence in to že pred to aktualno migrantsko krizo. Posnetek ni fake in se sklada z vsemi ostalimi proglobalističnimi politiki v Zahodni Evropi. Naključje ?? ne verjamem.

  https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g
  .

  • valentin

   Ozadje migrantske “krize” ali resnica je zastrašujoča,
   zrežirana cca 10 let nazaj od imperialističnih sil zla.

 • Rožle

  AVE Merkl…AVE !!!

 • baldeagle

  Upam, da Nemcem uspe to škodljivko spravit pred sodišče, da ji sodijo zaradi veleizdaje lastne dežele, ko tako brezglavo in lahkotno vabi in sprejema islamsko teroristično in posiljevalsko drhal v Nemčijo in posledično še ostalo EU. Zaradi tega si zasluži dosmrtno zaporno kazen brez možnosti pomilostitve.

  • pokvarjeniSvet

   če bi jo že prvi dan migrantske krize bi bilo že prepozno kaj šele zdaj, nevem na koga ali kaj čaka narod….ali se res tako bojijo biti označeni za naciste, da ne upajo storiti tisto kar je prav, očitno že.

 • Kolega lahke glasbe

  Takoj jo odstranite Nemci, ta bo več škode naredila, kot Hitler.

 • baldeagle

  Malo sem se zazrl v njeno sliko in nekako ugotovil, da bi bila z brčicami in frizuro počesano na levo stran, zelo podobna nekomu, ki je pred nekaj desetletji tudi v njeni deželi zavzemal enak položaj, kot ga trenutno opravlja sama in že kar nekaj časa domuje v krtovi deželi.

  • sodnikisozločinci

   Prav res, tisti je imel ljubico Evo Braun, Gelca pa čaka na Adama Brauna.

  • Instalater Ivan

   Res je in tistemu so slovenski hlapčki prisegali je bil pač najmočnejši takrat tako kot recimo ti prisegaš trenutno najmočnejšemu enak vzorec in filozofija

 • xtc

  Po tem portalu straši par malodane precej prismojenik rusofilskih komentatorjev,ki pljuvaja same neunmosti,od nekih napol čudnih teorij zarot ,da čudnih zarotnikov itd.
  Malce jem je rep uplahnil zaradi izjav ruskega financ ministra,da je Rusija pred bankrotom in da Putin živi v nerealnem svetu in da utegne nafta zaradi vsevečjih težav Kitajske in drugih držav BRICSa zgrmeti na 16 dolarjev za parel in tam vztrajati nekaj česa.Rublju pa grozi sesip,kot velikim vrednostnim papirjem po svetu.
  Dejansko gre za globalne težave ne samo ene države.
  Seveda ti podivjani rusofilčki ne dajo miru in niso zmožni pogledati resnici v oči,če bi si prebrali članek Črnčeca bi razumeli nekaj in tudi kaj je razlog tega vala,ne pa nek brezvezen kup nekih teorij zarot in jajc.Dejstvo je ,da EU politika glede imigracij deluje pomankljivo že od ww2,še slabša pa je itegracijska.
  In članek Črnčeca je točno tisto ,kar že osebno razlagam vse čas rusofilčkom pa ne potegne in ne potegne.

  • zemlazrak

   ti si tako bolestno proti nekim navideznim “rusofilčkom” , da ne vem, al je žalostni ali smešno. OBenem trobiš, kot da ti je znana vsa resnica in vsa ozadja, ampak imam občutek, da si bolj ozko usmerjen v svojem “razgledu”. in mimogrede, kaj je “parel”? misliš barrel? oz. po slovensko, sod oz. sodček? Kako bi šele savdski kralj stiskal zobe pri 16 dolarjih na sod, če pa so lani že morali začet najemat kredite! haha! nič veš keš p.