Umor odvetnika na Nizozemskem sprožil ogorčenje javnosti – sumijo maroško mafijo!

Foto: Twitter

Derka Wiersuma, 44-letnega očeta dveh otrok, odvetnika pomembne državne priče, so kmalu po tem, ko je zapustil hišo v Amsterdamu, ustrelili na ulici. Policija lovi napadalca s kapuco, ki je pobegnil. Sumijo maroško mafijo, ki že kako leto deluje v nizozemskem podzemlju.

Umor odvetnika ključne priče v večjem nizozemskem sojenju organiziranemu kriminalu je sprožil ogorčenje in pozive k strožjemu zatiranju nasilnih tolp iz podzemlja. Derk Wiersum je bil odvetnik priče z imenom Nabil B. v zadevi zoper dva moška, rojena v Maroku, ki so ju na Nizozemskem poimenovali kot najbolj iskana kriminalca.

“To je zelo skrb vzbujajoča novica. Policija in državni tožilec vse skupaj preiskujejo,” je nizozemski premier Rutte dejal novinarjem. Pet umorov v Utrechtu in Amsterdamu je dobilo ime “vojna Mocro Maffia”, ki je navdihnilo izmišljeno nizozemsko TV-kriminalno serijo, v katero so bili vpleteni gangsterji maroškega porekla. Glavna osumljenca umora sta nizozemska moška maroškega porekla: Ridouan Taghi in Said Razzouki.

Policijska agencija EU Europol ju uvršča med “najbolj iskane begunce v Evropi”. Odvetnikov umor se je zgodil leto dni po tem, ko je bil lastni brat Nabila B. ustreljen, kar je sprožilo številna vprašanja, zakaj Wiersumu ni bila zagotovljena boljša varnost.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Razmere na Nizozemskem ušle izpod nadzora
Pravosodni in policijski minister Ferd Grapperhaus je dejal, da je ustanovil posebno skupino policije in tožilcev, ki jo bo vodil državni protiteroristični koordinator, da bi okrepili varnost ljudi, ki delajo v pravnem sistemu. “To je napad na našo ustavno državo,” je Grapperhaus povedal novinarjem v Haagu in dodal: “Organizirani kriminal je prestopil črto.”

Eden od dveh otrok Wiersuma je bil v času dogodka doma, poroča časnik De Telegraaf. Policija je njegovo telo pokrila z belo rjuho, medtem ko so forenzične ekipe preiskovale kraj dogodka. Amsterdam je že dolgo znan po strpnem odnosu do marihuane, toda poročilo, ki ga je mestni svet naročil v začetku tega meseca, pravi, da ima zdaj velik problem z drogami.

 • Unikatna

  Vse je že ušlo izpod nazora – če si od začetka popustljiv, potem je z časom prepozno…preveč pravic kriminalcem, ilegalcem, migrantom, tatovom, koruptivnežem,… ni več morale, etike,…katastrofa…

 • samsara

  Dva “bogatitelja in plemeintelja” evropskih pokojninskih blagajn, družbe, okolja, zavesti…
  Vsak dan jih je več v Evropi, predvsem v EU. Levičarji pravijo, da je to tisto pravo in podoba lepše prihodnosti. Pa akademiki jim med drugimi tudi pritjujejo.
  Spoznajte Ahmada press
  PS
  V Sloveniji prostoživečega Ahmada Šamija, ki je v državo nezakoniti vdrl, pa očitno nihče ne nadzoruje, saj vlada še do danes, že krepko izven časovnega okvirja za odgovor, ni zmogla odgovoriti na nekaj poslanskih vprašanj na temo njegovega poslovnega statusa, delovanja, nadzora…
  Marsikoga bi utegnilo zanimati npr. za koliko je doslej obogatil pokojninsko blagajno, pa FURS…

 • xtc

  Tekole gre zadeva;najpreje naženeš leake in anarhoprogresivce z oblasti.
  Nato iztrebiš z vojsko vse no go zone in tolpe ne glede na ceno-kdor od nižjih se vda lahko odide zavečno domov,glavešine samo pod zemljo in vsak,ki se upitra vojski in policiji enalo.

 • Ivan Ivanovič

  Najprej spustiš tigre iz kletke, potem se pa čudiš, kaj se dogaja. Pravzaprav niti ne. Potem te tolpa politikov, novinarjev, nevladnikov in drugih pokvarjenih lažnivcev prepričuje, da so tigri miroljubni, ti pa da si tigrasist, ker nimaš sočutja do ubogih tigrov, ki te napadajo. Bog reši nas kuge, lakote in fašiglobalistov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!