fbpx

Umrl je legendarni Roger Moore

Foto: EPA

Igralec se je zapisal v zvezde s svojo izjemno kariero in odlično upodobitvijo najslavnejšega vohuna. Njegova filmska zapuščina bo živela dalje in še dolgo navduševala filmske ljubitelje.

V 90. letu starosti je v Švici za rakom umrl legendarni britanski filmski in gledališki igralec Roger Moore. V zgodovino in srca mnogih se je  zapisal po vlogi Jamesa Bonda, ki jo je igral med letoma 1973 in 1985.

Igralec se je rodil v Londonu in tam kasneje obiskoval najelitnejšo Kraljevo akademijo dramskih umetnosti. Leta 1945 je pričel z manjšimi vlogami v filmih in nadaljevankah, kmalu pa se je povzpel tudi na odre Broadwayja. Prepoznavnost in svetovno slavo je dosegel predvsem z vlogo Simona Templarja v televizijski nadaljevanki Svetnik, vloga Jamesa Bonda pa mu je zagotovila nesmrtnost. Igralčevi otroci so sporočili, da je Moore svoje poslednje dni preživel obdan z izjemno ljubeznijo. Dejali so, da je bil njihov oče strastno predan odru in kameri skoraj do 90. leta starosti, saj je še lani nastopil na odru londonske Royal Festival Hall.

Foto: Twitter

Z. V., STA