fbpx

Umrl je mlajši brat predsednika ZDA, Robert Trump

Donald in Robert Trump (Foto: Twitter)

Umrl je brat predsednika ZDA Donalda Trumpa, Robert Trump. Brata sta imela neizmerno povezan odnos, saj je brat predsednika delal v njegovi korporaciji. Brat mu je stal ob strani tudi, ko se je Donald odločil kandidirati za predsednika ZDA in ga podprl pri kandidaturi. Smrt brata je predsednika zelo prizadela, saj je tako izgubil tudi zelo dobrega prijatelja. 

“Bil je moj brat, bil je moj najboljši prijatelj,” je zapisal v izjavi predsednik ZDA Donald Trump. “Pogrešali ga bomo, ampak vem, da se bova zopet srečala,” je še dodal. Trump je svojega brata obiskal v bolnišnici v petek, isti dan pa je novinarjem na konferenci povedal, da brat preživlja težke čase. “Imam čudovitega brata, imela sva odličen odnos ves čas, vse od prvega dneva,” je še povedal, a javnosti ni sporočil podrobnosti o njegovi bolezni, je poročal Breitbart.

Predsednik Trump ima dve sestri in dva brata. Sestra Maryanne Trump Barry je sodnica na sodišču za pritožbe tretjih oseb. Sestra Elizabeth Trump Grau je upokojena vodja Banke Chase na Manhattnu, brat Fred pa je umrl zaradi posledic alkoholizma pri rosnih 43 letih. Robert je bil tako Donaldov najmlajši brat, letos je namreč dopolnil 72 let.

Družinsko drevo družine Trump. (Foto: Facebook)

Brat Robert je Trumpu pomenil ogromno podporo, saj je delal kot vodja v Trumpovi korporaciji in je bil tudi eden njegovih največjih podpornikov, ko se je Trump odločil kandidirati za predsednika ZDA. “Donalda podpiram stoodstotno,” je takrat povedal Robert za New York Post. “Menim, da dela zelo dobro delo. Mislim, da ima s svojo kampanjo zelo dobro sporočilo,” je še dodal. “Njegov spomin mi bo vedno ostal v srcu, Robert rad te imam. Počivaj v miru,”se mu je v spomin poklonil Trump, ki se bo v naslednjih dneh udeležil njegovega pogreba.

Sara Kovač