fbpx

Upanja je konec: Mrliški oglednik potrdil identiteto nogometaša Emiliana Sale!

Nogometni svet je ob njegovem izginotju obstal. Foto: instagram

Svet je upal na dober razplet zgodbe o pogrešanem argentinskem nogometašu Emilianu Sali potem, ko je z radarjev izginilo njegovo letalo v ponedeljek 21. januarja, a upi so se razblinili. Truplo, ki so ga našli v Rokavskem prelivu, je bilo zdaj identificirano in tako je potrjeno, da je nogometaš umrl v nesreči letala.

Letalo Piper Malibu je bilo najdeno v nedeljo v Rokavskem prelivu, pogrešano pa je bilo vse od nedelje 21. januarja, ko je izginilo z radarjev. Iz razbitin so truplo odstranili v sredo iz globine 67 metrov, mrliški oglednik pa je zdaj potrdil identiteto trupla, prav tako pa je policija o smrti že obvestila sorodnike 28-letnega nogometaša Emiliana Sale in tudi sorodnike njegovega pilota Davida Ibbotsona, ki pa ga še iščejo. Identifikacija je bila zelo zahtevna, na daljavo vodena vozila so obratovala v težkih pogojih. Truplo so po pojasnilih preiskovalnega organa za letalske nesreče na površje spravili kar se da dostojanstveno, poroča Sky Sports.

https://www.instagram.com/p/BsEZGC_ILL6/

Pred tem podpisal 15 milijonov težko pogodbo z novim klubom
Nogometni klub Cardiff City je prav pred tem napovedal podpis pogodbe z 28-letnim argentinskim napadalcem. Ekipi Nantesa, kjer je pred tem igral, se je Sala pridružil leta 2015, Cardiffu pa 19. januarja 2019. Pogodbo s slednjim klubom je sklenil za tri leta in pol, težka pa je kar 15 milijonov funtov. Organi so nato potrdili, da je bil Sala potnik na izginulem letalu. V Nantes, od koder je odletel s svojim zadnjim poletom, se je vrnil zato, da bi se poslovil od svojih nogometnih prijateljev. Sky Sports še navaja, da bo Nantes zdaj proti Cardiff City-ju sodno ukrepal.

J. Ž.