fbpx

Uradna statistika razkriva: Migranti odgovorni za polovico posilstev v Berlinu

Slika je simbolična (Foto: twitter)

Po uradni statistiki, ki jo je objavila berlinska policija, je bilo v nemški prestolnici med marcem in julijem 2020 prijavljenih 210 posilstev, kar pomeni v povprečju okoli dve posilstvi na dan. Več kot polovico so zakrivili migranti.

Nemški kriminalisti so poudarili, da število posilstev v Berlinu narašča. Od 210 prijavljenih primerov so bile žrtve v najmanj 50 primerih otroci, mlajši od 16 let.

Okoli polovica osumljencev posilstva je tujcev, kar je glede na to, da je po poročanju Breitbarta okoli 29,9 odstotkov vseh prebivalcev Berlina migrantov, ogromno.

V Berlinu že več let beležijo konstanten porast v številu prijavljenih spolnih zločinov. Leta 2019 je bilo prijavljenih 4.809 primerov, kar je bil 15-odstotni porast v primerjavi z letom 2018. Petina žrtev je mlajših od 21 let.

Mile kazni za migrantske posiljevalce
Sramotna statistika je prišla v javnost potem, ko je nemško sodišče skupino migrantov iz Freiburga obsodilo na tri do pet in pol let dolge zaporne kazni zaradi skupinskega posilstva najstnice. Skupina posiljevalcev je bila sestavljena iz 8 Sirijcev, nekaj Iračanov in Afganistancev ter enim “nemškim državljanom”. Omenjeni so ubogo žrtev zadrogirali v nočnem klubu, nakar so jo dolge štiri ure brez milosti posiljevali.

Vse od začetka migrantske krize leta 2015 se na Zahodu soočajo s povečanim številom posilstev in spolnih napadov. Švedska nacionalna televizija je leta 2018 poročala, da so migranti odgovorni za 56 odstotkov vseh posilstev in poskusov posilstva v državi. Med drugim so migranti zakrivili kar 80 odstotkov vseh tako imenovanih “težkih posilstev”.

Ivan Šokić