fbpx

Uradni govorec madžarske skupščine: Protipedofilski zakon je eden najpomembnejših zakonov na Madžarskem v zadnjih 12 letih!

László Kövér (Foto: epa)

Uradni parlamentarni govorec madžarske skupščine László Kövér je povedal, da je protipedofilski zakon eden najpomembnejših sprejetih zakonov v zadnjih 12 letih na Madžarskem. “Bes, ki so ga vzbudili zahodnoevropski politiki, je popolnoma nerazumen,” se je na buren odziv zahodnih držav odzval govorec madžarskega parlamenta.

Madžarska je spet razburila predvsem jedrne članice Evropske Unije zaradi sprejetja protipedofilskega zakona. Le ta prepoveduje, da bi se ideologija LGBT pojavljala že v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. Predstavniki levih političnih strank v Evropskem parlamentu, vse tesno povezane z mednarodnim lobijem LGBT, so že zahtevale, da Madžarska zaradi sprejetega zakona ostane brez evropskih sredstev, ki jim pripadajo, čeprav gre za nacionalno zadevo, ki ne krši prava EU.

Madžarski uradni parlamentarni govorec László Kövér je povedal, da bo Madžarska kljub burnim kritikam nekaterih članic EU, ostala njena članica še naprej, vse do njenega konca, če bo v prihodnje EU razpadla. “Ko se blok premika po poti, ki je ekonomsko, socialno, duhovno in moralno nevzdržna, se bo to verjetno zgodilo v tej generaciji,” meni Kövér. 

Po novem bo takšna literatura LGBT na Madžarskem prepovedana v izobraževalnih procesih. Primer literature LGBT iz Slovenije.

Madžarska bo ostala še naprej članica Evropske Unije
Madžarska se zaveda, da EU ostaja najboljša platforma za zastopanje madžarskih interesov in si lahko v tej skupnosti zagotavlja največji manevrski prostor. Pri tem ga žalosti, da se EU vse bolj agresivno in hitro spreminja v t.i. atlantski imperij. Kövér je dejal, da pričakuje premik v odnosih “z zmago italijanske desnice” in zmago desnice na francoskih volitvah. Takšen razvoj dogodkov bi vplival na evropske institucije, pa tudi na “celotno politično klimo”, je dejal.

Glede Fideszovega odhoda iz Evropske ljudske stranke je Kövér dejal, da poteza “ni razlog za praznovanje, vendar je položaj nevzdržen, saj nas poskušajo vsak dan ponižati“.

Luka Perš