V preteklosti so v neposredni bližini notredamske cerkve že preprečili poskuse terorističnega napada!

Foto: epa

Ko je odjeknila novica, da so ognjeni zublji zajeli znamenito pariško katedralo Notre-Dame, ki predstavlja simbol krščanske Evrope, je večina Evropejcev z obžalovanjem in razočaranjem gledala, kako izginjajo deli kulturne dediščine neprecenljive vrednosti. Vzrok požara mogočne cerkve, ki je preživela kugo, francosko revolucijo in obe svetovni vojni, uradno še ni znan, govori se le, da je do vžiga prišlo med obnovitvenimi deli. Glede na to, da so 8. septembra 2016 ob notredamski katedrali našli vžigalna sredstva zaradi poskusa terorističnega dejanja, da so v cerkvi že vandalizirali orgle ter druge dragocene predmete, se poraja vprašanje, če je do požara res prišlo zaradi obnove? 

Spomnimo. Leta 2016 so v bližini znamenite pariške katedrale našli parkirano vozilo brez registrskih tablic, v katerem so se nahajale plinske jeklenke in dokumenti v arabskem jeziku. Zaradi strahu pred izvedbo terorističnega dejanja so aretirali štiri osebe. Dva izmed aretiranih sta bila stara znanca obveščevalnih služb, saj sta gojila velike simpatije do skrajne teroristične skupine Islamska država.

Preberite več: Grozljiva statistika: V Franciji v enem tednu oskrunili kar 12 katoliških cerkva!

Lastnik sumljivega vozila je bil kmalu izsleden in aretiran
Zapuščeni Peugeot 607 je bil le nekaj metrov stran od  notredamske katedrale. Čeprav ni imel registrske tablice, so kaj kmalu izsledili lastnika zapuščenega avtomobila, ki je bil parkiran na območju, kjer je parkiranje prepovedano. Po poročanju Reutersa je bil lastnik potencialni teroristični osumljenec, ki je bil aretiran kmalu po identifikaciji. Eden izmed policijskih virov je ob tem povedal, da mislijo, da je pridržani izvedel test, glede na to, da v vozilu ni bilo mogoče najti naprave za razstrelitev.

Foto: epa

Tedanji minister za notranje zadeve Bernard Cazeneuve zadeve ni konkretno komentiral, je pa pohvalil skrajno previdnost policije in obveščevalcev, ki so delali z neprekosljivo intenziteto v kontekstu izjemno velike grožnje. Od začetka leta 2016 do 8. septembra istega leta so aretirali kar 260 oseb, ki so pripravljale napade, ki bi lahko privedli do tragedij, poroča angleški Telegraph. Ob aretaciji so se pojavile diskusije o tem, da bi bilo potrebno okrepiti varovanje v neposredni bližini najbolj obiskanih zgodovinskih znamenitosti, kot je katedrala Notre-Dame.

V luči teroristične grožnje se je oglasil šef Generalnega direktorata za domovinsko varnost (DGSI) francoske notranje obveščevalne agencije, Patrick Calvar, in zatrdil, da so pripadniki Islamske države pričeli z nameščanjem eksplozivnih naprav tam, kjer je mogoče zaslediti največje množice ljudi. Vse to pa z namenom, da ustvarijo panično ozračje.

Foto: epa

Foto: epa

Glede na to, da se po porazu Islamske države vedno več nekdanjih borcev želi prebiti nazaj v Evropo, hrvaška obveščevalna služba pa svari pred prihodom večje skupine migrantov, se poraja vprašanje, kako močno bo to zaznamovalo varnost Evrope. Glede na to, da je prejšnji mesec v roku enega tedna zagorelo kar ducat krščanskih cerkva, se upravičeno poraja vprašanje, kakšen je bil pravi vzrok požara mogočne katedrale v luči približevanja največjemu krščanskemu prazniku, veliki noči.

H. M.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
     DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     Pamet v glavo.

 • xtc

  Samo bedaki verjamejo v tisto,kar bo lagala macronova banda očitno se bodo morali francozi strezniti in narediti red v državi,kajti napad na Notre Dame ni le napad na cerkevje napad na EU kulturo in način življenja,ki pa ni zgolj v domeni samo cerkve.

 • Valter BraniSlav

  Ko boste levaki navlekli dovolj muslijev v SLO da uvedejo Seriat, bodo vasi namisljeni “prijatelji” najprej porezali glave Vam levakom. Zakaj levakom?
  Ker levi ne verjamejo v boga pac pa v enakopravnost spolov in spolnih orientacij. To pa so tri stvari ki se muslijem najbolj gnusijo!

  • garfi

   Valter BraniSlav > Lustrator • 6 months ago
   Fake news…
   Izgubili ste vojno in vceraj vlado…
   Life is a bitch…

   Valter BraniSlav > Joža • 6 months ago
   Tudi jaz ljubim Tita

   • Valter BraniSlav

    Seveda ljubim Tita.
    On bi z islamisti in izrojeno levico opravil preko noci ker ni bil demokrat.
    BALKAN ZA DEMOKRACIJO NI ZREL IN POTREBUJE NOVEGA BROZA
    NOVI BROZ BI LAHKO BIL KAR LAZ!!!
    ZIVEL MARSAL SFRJ JOSIP BROZ TITOSLAV!!!

    • Iztok Kresnik

     Butelj stari

     • Valter BraniSlav

      Bla bla bla…

 • garfi

  takoj sem pomislil na požig in to načrtovan
  wikipedija je menda že med požarom vnesla podatke, da je vzrok obnova https://sl.wikipedia.org/wiki/Stolnica_Notre-Dame_v_Parizu
  kako podobno WTC prevari v kateri so se stolpnice zrušile s hitrostjo prostega pada in se spremenile v prah med padanjem
  folk se ni odzval masovno in tako mafija načrtuje dalje
  NWO gLobaLizem press

 • garfi

  Valter BraniSlav > Lustrator • 6 months ago
  Fake news…
  Izgubili ste vojno in vceraj vlado…
  Life is a bitch…

  Valter BraniSlav > Joža • 6 months ago
  Tudi jaz ljubim Tita

 • All Bot

  Ko sem prišel danes v službo so bili bosanski musliči zelo veseli zaradi požiga Noterdamske katedrale in so se norčevali cel dan. Dovolj imam teh posranih musličev v naši državi, ki serjejo po naši kulturi.