fbpx

Uradno: Agrokor prodaja “Todorićevo” jahto, helikopter in luksuzne avtomobile

Ivica Todorić (foto: STA)

V marini v Zadru si lahko ogledate Todorićevo jahto Riva 85 Opera, ki bo tam na ogled vse do torka. Znana je postala, potem ko so v javnost pricurljale fotografije, kako na njej luksuzno preživlja dopust ena najbolj zloglasnih družin na Balkanu.

Agrokor je že maja napovedal, da bo razprodal celotno premoženje, ki ni bistveno za poslovanje tega podjetja. Vse od takrat so naprodaj luksuzna jahta Riva 85 Opera letnika 2006, prav tako helikopter Bell 427 IFR, izdelan istega leta, ter več luksuznih avtomobilov. Sicer računajo, da bodo za omenjeno jahto iztržili okoli 2 milijona evrov, za helikopter pa polovico manj, piše Direktno.hr.

Foto: Youtube

Od luksuznih avtomobilov pa so naprodaj Mercedes S 600 in GLS, Audi A8, Range Rover in drugi. Na ta način se bo vozni park Agrokorja zmanjšal kar za 60 odstotkov.

S prodajo rešujejo kritično finančno situacijo
Motorna jahta znamke Riva 85 Opera se uvršča med luksuzna plovila. Dolga je 24 metrov, na njeno izdelavo pa se čaka do dve leti, je maja, ko je bila jahta oddana v prodajo, poročal RTL. Njena vrednost je kljub starosti 11 let še vedno visoka  med 2 in 2,5 milijona evrov, saj naj bi bila po poročanju poznavalcev med plovili to, kar sta Rolls-Royce in Bentley med avtomobili. S prodajo te jahte ter ostalih prevoznih sredstev želijo reševati kritično finančno situacijo koncerna Agrokor, ki je bil nekoč simbol moči in popolne ekonomske dominacije na Hrvaškem, danes pa je simbol borbe za ekonomski obstoj.

Foto: youtube

Hrvaški vladni pooblaščenec za Agrokor Ante Ramljak je sicer razkril, da tako za jahto kot za helikopter obstaja ogromno zanimanje. Na trgu plovil smo našli jahto iste znamke, modela in letnika, kot jo ima Todorić, prodaja pa se “le” za 1,6 milijona evrov. Posnetek te jahte si lahko ogledate tukaj:

M. S.