fbpx

Uradno potrjeno: 15-letnica, ki je zabodla policista v vrat, je povezana z Islamsko državo

Foto: Twitter

Primer 15-letnega dekleta, ki je v vrat zabodlo nemškega policista, je dobil presenetljiv preobrat. Kot je znano iz preiskovalnih krogov, za incidentom stojijo teroristi Islamske države, dekle naj bi namreč bilo radikalizirano.

Petnajstletna Maročanka z nemškim potnim listom je bila pred kratkim na turško-sirski meji, kamor jo je pripeljala njena mama z namenom radikalizacije. Vsaj tako gre razbrati iz uradnih podatkov nemške policije. V petkovem napadu je bil hudo ranjen policist, ki ga je dekle zabodlo v vrat. Ta pa zaenkrat ni več v življenjski nevarnosti, poroča nemški Focus.

Dekle je policista napadlo, ko sta do nje pristopila dva policista, da opravita varnostni pregled. Ko je petnajstletnica vstopila v prostor, kjer naj bi bil opravljen pregled, je izpod oblačil potegnila kuhinjski nož in enega izmed prisotnih policistov zabodla v vrat. “Policist ima veliko srečo, da je preživel,” je sporočila lokalna policija. Dekle je namreč imelo pri sebi še en nož, ki so ga našli po napadu.

Tožilec uvedel preiskavo zaradi poskusa umora
Poškodovanega policista je rešil kolega policist, ki je napadalko razorožil in onesposobil. Petnajstletno napadalko so pridržali in zaslišali na policiji v Hannovru. Preiskava o njeni povezanosti z Islamsko državo pa se še nadaljuje.

M. P.