fbpx

Usodna ljubezen: Sedaj 64-letna učiteljica zapustila moža zaradi svojega učenca, francoskega kandidata za predsednika Macrona

Foto: epa

“Ko je bil Emmanuel star 17 let, mi je rekel, da se bo poročil z mano,” je za tuje medije razkrila njegova 25 let starejša žena Brigitte Trogneux, ki upa, da bo prva dama Francije postala pri 64 letih. Brigitte je bila sicer v srednji šoli njegova učiteljica.

Daily Mail piše, da bo prva dama Francije morda postala 64-letna Brigitte Trogneux, ki je že babica sedmim vnučkom, od svojega moža, 39-letnega predsedniškega kandidata Emmanuela Macrona, pa je starejša kar 25 let. To pa ne bi bil takšen škandal, če ga ne bi učila v šoli, ko je bil on še najstnik. Gospa Brigitte je namreč na zasebni šoli v Franciji učila dramsko igro, njene učne ure pa je obiskoval tudi morebitni prihodnji predsednik Francije. Če se bo to res zgodilo, bo Macron postal najmlajši vodja Francije v sodobni zgodovini.

Svojo bodočo ženo je prvič srečal, ko je imel le 15 let, že čez dve leti pa ji je dal obljubo. “Ko je bil Emmanuel star 17 let, mi je rekel: ‘Karkoli narediš, se bom poročil s tabo!” je povedala Brigitte za revijo Paris Match.

Usodna ljubezen med učiteljico in njenim učencem se je začela že pred več kot 20 leti. Foto: epa

Usoda ju je večkrat preizkušala
V istem intervjuju pa je Brigitte še zatrdila, da se je njuno razmerje sicer začelo šele kasneje, ko je bil Emmnuel že polnoleten. No, v resnici naj bi imel takrat točno 18 let. Kot rečeno je Emmanuel nastopal v gledaliških predstavah, ki jih je pripravljala Brigitte, vse pa se je dogajalo na zasebni jezuitski šoli v Amiensu, v severni Franciji. Potem pa je Brigitte, ki je bila takrat še poročena mati treh otrok, prevzela nadzor nad gledališkim klubom. Vendar pa ji je Emmanuel sledil, saj je ljubil ljubezensko literaturo in si je želel postati pisatelj, ter se včlanil v ta klub. Vendar je bilo njuno razmerje na preizkušnji tudi nekoliko kasneje, ko se je on preselil v Pariz medtem, ko je obiskoval zadnji letnik srednje šole. V tistem času ji je potarnal: “Ves čas se klicariva, ure preživiva na telefonu, ure in ure na telefonu.” V televizijskem dokumentarcu pa je na to opozorila tudi Brigitte: “Malo po malo je premagal vse moje zadržke na neverjeten način in s potrpežljivostjo.”

Brigitte je prav tako zaupala medijem: “On ni bil najstnik. On je imel enakopraven odnos z drugimi odraslimi.”

Tuji mediji poročajo, da naj bi prav ona svetovala Emmanuelu, naj se poda v boj proti Marine Le Pen. Foto: epa

Ločila se je od moža in odšla živeti k ljubimcu v Pariz
Sčasoma se je v francosko prestolnico preselila tudi ona, kjer se mu je pridružila, vmes pa se je še ločila od svojega moža. Od takrat sta praktično neločljiva. Leta 2007 sta se tudi poročila, Brigitte Trogneux pa moževega priimka ni prevzela. Je pa o njej pred kratkim spregovoril tudi kandidat za predsednika Francije Macron, ki je dejal: “Jaz je ne skrivam. Ona je tukaj, v mojem življenju, že od nekdaj.” Prav tako se ji je nadvse ganljivo zahvalil med svojim govorom prejšnji mesec, ko jo je poljubil na odru in povedal svojim podpornikom: “Dolgujem ji ogromno, ker je ona prispevala, da sem postal takšna oseba, kot me poznate.” Kavalirsko je še dodal, da njegova žena ne bo nikoli “za njim”: “Če bom izvoljen – ne, oprostite, ko bom izvoljen – bo ona tukaj, s svojo vlogo in mestom.”

V začetku letošnjega aprila sta odšla na potep v Bagneres de Bigorre v Franciji. Foto: epa

Afera z učiteljico, ki se je sicer razvila v ljubezensko zgodbo, pa ni vse, kar je moral Macron razložiti svojim volivcem. V februarju je bil tako nepričakovano prisiljen zanikati istospolno zunajzakonsko razmerje, politični nasprotniki pa so trdili, da ga podpira tudi gejevski lobi. Njegov ljubimec naj bi bil sicer Mathieu Gallet, izvršni direktor radia France. Macron je pričakovano zanikal, da živi dvojno življenje.

Marjanca Scheicher