fbpx

Uspešna le sistematična integracija v sistem socialnega varstva: Kar 40 odstotkov prejemnikov socialne pomoči v Nemčiji je tujcev!

Foto: Twitter

Iz Nemčije poročajo, da vsaj 40 odstotkov vseh prejemnikov socialne pomoči v Nemčiji predstavljajo tujci. To nemške davkoplačevalce drago stane, in sicer kar 4 milijarde evrov mesečno za plačilo hrane, izobraževanja, zdravil in nastanitve tistih, ki ne prispevajo k polnjenju državne blagajne, razkriva novo uradno poročilo.  

Sodeč po najnovejših podatkih, ki jih je objavila nemška zvezna agencija za zaposlovanje, tri od štirih delovno sposobnih Sircev, ki živijo v Nemčiji, v celoti ali delno podpira sistem socialnega varstva države, poroča nemški Die Welt.

Nekatere migrante poročilo ni vključilo
Junija lani je uradna stopnja brezposelnosti Sircev v Nemčiji znašala 44,2 odstotka, kar je le nekoliko manj kot leto prej, ko je stopnja brezposelnosti znašala 49,6 odstotka. Kakorkoli, poročilo prav tako izpostavlja, da podatki niso povsem natančni, saj sirski migranti, ki obiskujejo integracijske tečaje, financirane s strani države, in jezikovne izobraževalne tečaje, ne štejejo za brezposelne, temveč kot neprimerno zaposleni posamezniki.

Številke v poročilu so površne tudi zato, ker še ne vključujejo vseh tistih, ki so prispeli in še niso bili “sprejeti” ali “registrirani” kot iskalci azila. Potrebno je zavedanje, da tudi ti ljudje lahko iz proračuna prejemajo ugodnosti, pa vseeno niso vključeni v poročilo. Po podatkih evropskega statističnega urada skoraj 900 tisoč tako imenovanih “prosilcev za azil” v Evropski uniji še vedno čaka na obravnavo svojih zahtevkov. Blizu 44 odstotkov teh prosilcev za azil, ki čakajo na obravnavo zahtevkov, se nahaja v Nemčiji, poroča Voice of Europe.

Foto: Twitter

Blizu 396 tisoč “prosilcev za azil”, ki trenutno živijo v Nemčiji, je deležnih ugodnosti, medtem ko čakajo na obravnavo svojih zahtevkov. Iz zveznega poročila je razvidno, da je bilo tega meseca blizu 63,6 odstotka prejemnikov socialne pomoči nemških državljanov. Običajno prejemnik pomoči iz naslova Hartza IV z ženo in enim otrokom vsak mesec prejema približno 1.500 evrov v gotovini. Skupno število ljudi, ki prejemajo pomoč iz tega naslova, znaša 6,73 milijona.

Obogatitev pa taka
Produktivni nemški davkoplačevalci vsak mesec porabijo več kot 4 milijarde evrov za hranjenje, zavetišče, izobraževanje in zdravstveno varstvo tujcev, ki ne prispevajo k plačevanju prispevkov. Na podlagi teh številk je popolnoma jasno, da ogromno migrantov, ki so v zadnjih letih prišli v Evropo in Nemčijo, ni pripomoglo k obogatitvi družbe, ni ustvarilo bogastva in ni pripomoglo h krepitvi gospodarstva. V bistvu so storili ravno nasprotno. René Springer iz Alternative za Nemčijo je pravilno poudaril, da je edina oblika integracije, ki se trenutno odvija, “sistematična integracija v nemški sistem socialnega varstva”.

Hana Murn