Uspešna le sistematična integracija v sistem socialnega varstva: Kar 40 odstotkov prejemnikov socialne pomoči v Nemčiji je tujcev!

Foto: Twitter

Iz Nemčije poročajo, da vsaj 40 odstotkov vseh prejemnikov socialne pomoči v Nemčiji predstavljajo tujci. To nemške davkoplačevalce drago stane, in sicer kar 4 milijarde evrov mesečno za plačilo hrane, izobraževanja, zdravil in nastanitve tistih, ki ne prispevajo k polnjenju državne blagajne, razkriva novo uradno poročilo. 

Sodeč po najnovejših podatkih, ki jih je objavila nemška zvezna agencija za zaposlovanje, tri od štirih delovno sposobnih Sircev, ki živijo v Nemčiji, v celoti ali delno podpira sistem socialnega varstva države, poroča nemški Die Welt.

Nekatere migrante poročilo ni vključilo
Junija lani je uradna stopnja brezposelnosti Sircev v Nemčiji znašala 44,2 odstotka, kar je le nekoliko manj kot leto prej, ko je stopnja brezposelnosti znašala 49,6 odstotka. Kakorkoli, poročilo prav tako izpostavlja, da podatki niso povsem natančni, saj sirski migranti, ki obiskujejo integracijske tečaje, financirane s strani države, in jezikovne izobraževalne tečaje, ne štejejo za brezposelne, temveč kot neprimerno zaposleni posamezniki.

Številke v poročilu so površne tudi zato, ker še ne vključujejo vseh tistih, ki so prispeli in še niso bili “sprejeti” ali “registrirani” kot iskalci azila. Potrebno je zavedanje, da tudi ti ljudje lahko iz proračuna prejemajo ugodnosti, pa vseeno niso vključeni v poročilo. Po podatkih evropskega statističnega urada skoraj 900 tisoč tako imenovanih “prosilcev za azil” v Evropski uniji še vedno čaka na obravnavo svojih zahtevkov. Blizu 44 odstotkov teh prosilcev za azil, ki čakajo na obravnavo zahtevkov, se nahaja v Nemčiji, poroča Voice of Europe.

Foto: Twitter

Blizu 396 tisoč “prosilcev za azil”, ki trenutno živijo v Nemčiji, je deležnih ugodnosti, medtem ko čakajo na obravnavo svojih zahtevkov. Iz zveznega poročila je razvidno, da je bilo tega meseca blizu 63,6 odstotka prejemnikov socialne pomoči nemških državljanov. Običajno prejemnik pomoči iz naslova Hartza IV z ženo in enim otrokom vsak mesec prejema približno 1.500 evrov v gotovini. Skupno število ljudi, ki prejemajo pomoč iz tega naslova, znaša 6,73 milijona.

Obogatitev pa taka
Produktivni nemški davkoplačevalci vsak mesec porabijo več kot 4 milijarde evrov za hranjenje, zavetišče, izobraževanje in zdravstveno varstvo tujcev, ki ne prispevajo k plačevanju prispevkov. Na podlagi teh številk je popolnoma jasno, da ogromno migrantov, ki so v zadnjih letih prišli v Evropo in Nemčijo, ni pripomoglo k obogatitvi družbe, ni ustvarilo bogastva in ni pripomoglo h krepitvi gospodarstva. V bistvu so storili ravno nasprotno. René Springer iz Alternative za Nemčijo je pravilno poudaril, da je edina oblika integracije, ki se trenutno odvija, “sistematična integracija v nemški sistem socialnega varstva”.

Hana Murn

 • ZatonMesecnikov

  #Kar 40 odstotkov prejemnikov socialne pomoči v Nemčiji je tujcev!#

  Odstotek je še majhen. In verjetno ne zajema tujcev z nemškim pasošem in njihovih potomcev. Verjamem, da bi šel odstotek potem tja do 90%.

  • KAPIBARA

   Kot v SLO
   Tudi tu dobi 80 % tujcev- državljanov Slovenuje socialo..

 • Unikatna

  Pri nas nimamo evidence?

  • Nata

   Bog ne daj !!!

  • KAPIBARA

   Mamo mamo.. Pa je ne objavilo.. sicer pa stopi na RK na Viču ali p aKaritas na Žalah, pa boš kuj videl naših 80% prejemnikov..

 • xtc

  Samo tole;tisti,ki doma v državah z znatno nižjimi normami in zahtevami po znanju in sposobnosti niso uspeli,bi uspeli v zahtevnejši družbi?
  Ja malo morgen.

 • Waltter

  Stopnja brezposelnosti migrantov je 87,9 % in to je uradni podatek. Sfriziran pa je da izzvzamejo vse tiste ki se solajo (torej tecaj nemscine in ostalo neuporabno sranje), odvzamejo se tise ki opravljajo presolanje,
  Nemci bi bili veseli da jih 50% dela…

 • gornik

  Angeli bodo morali dati Nemci kolajno – no, pa Evropejci tudi. :(

 • Andrej

  Zakaj na svetu bi pa ilegalec delal, če dobi 1.500€ na mesec? Na roko?

 • Nata

  Oprostite ? To ni nobena integracija !! Ampak barabija teh prišlekov, ki so zato prišli v EU in silijo predvsem v Nemčijo.
  Ne raumem nemških politikov in državljanov, da to sploh tolerirajo !!

  • Steiermark

   Žal so Nemci, v glavnem indoktrinirani in posledično sami proti sebi…..zaradi vsiljenega občutka, da kaj so njihovi predniki zagrešili proti drugim…..Za razliko od njih, so naše pokveke, potomci psihopatskih komunistov, ki so klali po dolgem in počez, ki so ponosni na zločince in njihove zločine…..

   • Nata

    Ja, žal je tako. Vendar , ker jim dobro, zelo dobro gre , bodo še naprej ponosni pod rdečo zvezdo !

    • Steiermark

     Vendar vseeno psihopati!

     • Nata

      Vsekakor. . . . hudi psihopati !!

 • Andrej

  Nemcev okoli 80.000.000
  Musličev okoli 3.000.000
  Na nemški sociali 40% musličev (od vseh prebivalcev, to je od okoli 83.000.000)
  Torej, skoraj VSI musliči so na sociali.
  Musličem je ta integracija kapnila takoj, Nemci so potrebovali ene tri leta, da so to ugotovili.
  Slovencem ne bo kapnilo nikoli.

 • skorpijon93

  Češka republika je daleč pred nemčijio in ostalim zahodom in pa seveda daleč pred komunistično slovenijio

 • skorpijon93

  v nemčiji živi 6,3 % delež muslimanov, veliko VEČ kot sloveniji

  • KAPIBARA

   Že eden je preveč !! Pa ne % ampak osebek..

 • Marija

  Saj vsi EU državljani delamo za njih.Res se lahko smejijo kako lepo so zasužnjili Evropejce,brez,da bi se zavedali.Ce si pa na to opozarjal,pa si bil in si se ve kaj.

 • Steiermark

  kar 40 odstotov prejemnikov socialne pomoi v Nemčiji je tujcev, zanimivo bi bilo izvedeti, koliko od 60 % preostalih “Nemcev”, pa je pravih Nemcev in ne samo državljanov brez sledu nemških genov, ki so si pridobili nemško državljanstvo!