Ustavno sodišče jim je odprlo dodatna vrata: Število nezakonitih migrantov v Evropi strmo narašča! Do konca septembra preko Sredozemlja do evropskih obal pripotovalo več kot 80 tisoč nezakonitih migrantov!

Foto: epa

Medtem ko je Ustavno sodišče Republike Slovenije razveljavilo nekatere člene zakona o tujcih, prihajajo vesti o povečanem prihodi ilegalnih migrantov. Statistika Evropskega azilnega podpornega urada kaže, da smo v lanskem letu v Evropi zabeležili kar 10-odstotno povečanje števila prihodov. Do 24. septembra so migranti v EU, Švici in na Norveškem v zadnjih 12 mesecih namreč vložili približno 487 tisoč prošenj za azil, poroča nemški časnik Die Welt

Največ migrantov, ki so prispeli v Evropsko unijo, je državljanov Sirije, Afganistana, Venezuele, Iraka, Pakistana, Kolumbije in Turčije. Med državami, ki so sprejele največ prosilcev za azil, so bile Nemčija, Francija in Španija.

Samo v Grčijo prispelo skupno kar 46.100 migrantov
Grčija je ena izmed držav, ki jo je najbolj prizadel povečan tok migrantov. Samo v septembru je v državo prišlo več kot 12 tisoč nezakonitih migrantov, kar je več kot v katerem koli mesecu v letih 2018 in 2019. Letos je v Grčijo prispelo skupno kar 46.100 migrantov, kar je precej več kot leto prej, ko so beležili prihod 37.300 migrantov. Prejšnji teden je grški predsednik vlade Kyriakos Mitsotakis izrazil svoje frustracije, saj se veliko migrantov kar namesti v Grčiji, nato pa ne želijo nikamor naprej v države Evropske unije. Pri čemer je izpostavil, da bi bila pravična uvedba sankcij za tiste države, ki ne želijo sodelovati pri pravični razdelitvi migrantov na evropski ravni.

Foto: epa

Preko morja nezakonito pripotovalo že več kot 80.000 migrantov
Do konca septembra je z ladjo preko Sredozemlja do evropskih obal pripotovalo več kot 80 tisoč nezakonitih migrantov. Visoki komisar Združenih narodov za begunce je sporočil, da je v tem letu na poti do Evrope 1.041 ljudi umrlo ali je pogrešanih. Predsednik Krščansko-demokratske unije v Berlinu Kai Wegner je v pogovoru za Die Welt dejal, da je skrajni čas za spremembo paradigme v reševalni politiki EU, in sicer, da bi ta temeljila na avstralskem načelu netolerance. To bi pomenilo, da bi se vračalo vse ljudi, ki so se znašli ujeti v Mediteranu, in to brez izjeme. Posledično bi se tako zmanjšali prihodi z ladjo, konec pa bi bilo tudi smrti, do katerih pride pri nespametnem prehajanju morja.

Število prihodov z ladjo se je lani zmanjšalo, in sicer zaradi Italije in politike Mattea Salvinija. Letos je preko morja do Italije prispelo približno 7.600 ljudi, medtem ko je bilo leto prej 21 tisoč prihodov, navaja Breitbart. Kakorkoli, potrebno je zavedanje, da se lahko število nezakonitih migrantov še poveča, vse skupaj je namreč odvisno od izida konflikta med Turčijo in sirskimi Kurdi. Namreč, ni mogoče zanemariti groženj turškega predsednika Erdogana, ki je zagrozil, da bo v Evropo spustil 3,6 milijona migrantov v primeru, če Evropska unija ne bo izpolnila njegovih zahtev.

Hana Murn

 • Andrej

  Frajerji Grki. Nezakonito jih spustijo noter, potem pa zahtevajo porazdelitev. Če ste jih spustili jih pa imejte.

 • pajot

  ne samo 80.000. Čaka jih veliko več. Ogromno. čez deset miljonov.
  Zanima me kam jih bomo dali? In kaj bojo počeli?
  Pobijali? Kradli? posiljevali?
  No,ja,vojna se bliža s svetlobno hitrostjo.

  • Andrej

   Ne bomo jih dali. Oni prihajajo, da bodo vzeli. Ne pozabi, da je njihov zakon ŠERIAT. Ta pa je odvisen od tega kje so oni, ne pa kje smo mi.

  • Felikss_AH

   Iz anket in raziskav ki so se izvajale… predvsem pa v Nigeriji… so prišli do izračuna da cca pol milijarde “željnih boljšega življenja in kavsa” v EU razmišlja, planira ali se že giblje v tej smeri

 • Skrajno Desni

  Ni nobenega strupa za te podgane.

 • NoName

  80,000 vsako jakih ljudi, ko si vsak ustvari družino bo ta številka v samo 50-ih letih nekajkrat višja.
  Namesto, da bi denar in pomoč dajali avtohtonim Slovencem, nas bo čez 50 let avtohtonih mogoče le še toliko kolikor znaša zdaj št. prišlekov-80,000.

 • Janez Novak

  Ustavno sodišče je protislovenska in protievropska globalistična izpostava, ki sodeluje v načrtnem kulturocidu, etnocidu in genocidu nad evropskimi narodi. Globalisti so izdajalci Evrope in Slovenije. Globalizem je novi fašizem. Smrt globalizmu! Svobodo narodu!

 • NoName

  Kdor si na svojem dvorišču želi imeti te migrante, naj si jih pripelje in jih živi, ne vsiljujte pa jih nam, ki tega v nobenem primeru nočemo, dovolj je že to, da imamo nekaj tisoč cigajnarjev, tile po sliki sodeč pa so jim čisto podobni.

 • Janez Novak

  Dokler ne bo vsaka Slovenka posiljena in vsak Slovenec pretepen, se ne bomo prebudili iz multikulti distopije. Takrat pa bo že prepozno.

  • Andrej

   Ne, ne bomo se prebudili. Vsaka Slovenka je namreč lahko mnogokrat posiljena in vsak Slovenec mnogokrat pretepen. Glede na to, kolikokrat smo že izvolili komuniste ne vidim svetle prihodnosti.

 • Unikatna

  To je in bo prava katastrofa…

 • ROMAN Naprudnik

  Kaj je bilo varuhu človekovih pravic in ustavnemu sodišču?
  Kaj pa naši ljudje,to pa ni važno?

  • samsara

   Njihove prioritete so očitno povsem drugje, kot smo slovenski državljani, ki počasi a vztrajno postajamo brezpravni pariji*.
   (*pripadnik najnižjega družbenega sloja, ki je zunaj sistema kast)

 • Artur

  Če bi si ti fini gospodje na mađarskem drznili kaj tako narodno izdajalskega bi spokali še isti dan na zavod za zaposlovanje ali pa kar na hladno a verjetno bi jih prej njihov narod izbezal ven in pregonu.
  http://demokracija.si/fokus/ko-bodo-migranti-posilili-vaso-hcer-zaklali-vasega-sina-odzrli-pokojnino-vasim-starsem-se-spomnite-osmerice-ustavnih-sodnikov-ki-so-omogocili-te-zlocine.html

 • xtc

  Nič bat,ko bo čas bo Adi industrija zopet zalaufala,no danes ne bo več toliko ročnega,ker se da hitreje in z večjo storilnostjo,kapacitet pa je kar nekaj.