fbpx

“Uvoženi zakon”: V okrožju Bruslja prepovedali uživanje alkohola zaradi nasilja in kaosa, ki ga povzročajo opiti migranti!

Foto: epa

V enem izmed okrožij Bruslja, ki velja za središče evropskih institucij, so uvedli splošno prepoved uživanja alkohola z namenom, da bi prispevali k zmanjšanju naraščajočega nasilja, kriminala in kaosa, ki ga povzročajo problematični migranti. Glede na to, da je večina migrantov muslimanov, ti pa v skladu s Koranom ne bi smeli uživati alkohola, kaže, da se na zapovedi povsem požvižgajo, ko prispejo v Evropo. Ti se namreč brez zadržkov opijajo in počnejo kazniva dejanja.

Po poročanju SCEPTR-ja so soseske v bruseljskem okrožju Schaarbeek povsem preplavljene z nezakonitimi migranti, ki se povečini zadržujejo na tranzitni postaji Bruselj-Sever in v parku Maximilian, kjer uživajo alkohol. To pa prispeva k medsebojnemu napadanju, ne prizanesejo pa niti mimoidočim, domačinom in policistom.

Nekateri migranti obiščejo trgovine v Brabantu in Aarschotstraatu, ki so ponoči odprte, in tam nakupijo poceni alkohol, tega pa nato konzumirajo v večjih skupinah. Ponavadi gre za skupine 10-15 moških, ki se opiti agresivno spravljajo na policiste. Uradnik iz okrožja Schaarbeek Marc Weber je glede tega povedal, da so se zdaj, ko so jih začeli bolj nadzirati in naganjati iz parka in postaje, pričeli zadrževati v tistih predelih soseske, kjer se lahko srečujejo. Ob tem je Weber izpostavil, da ker se problematike migracij ne obravnava primerno, ta še naprej ostaja.

Foto: epa

Nedavno je bilo mogoče opaziti več pretepov z noži v okrožju. Zaradi pijančevanja, pretepov in podivjanega obnašanja migranti postajajo naraščajoč problem za policijo, reševalne službe in za lokalno prebivalstvo. Lokalni prebivalci tožijo, da se od poldneva do pozne noči zbirajo velike skupine migrantov, ki na ulici prirejajo glasne zabave. Prejšnji mesec je sosesko v Antwerpnu po poročanju portala Voice of Europe terorizirala skupina več ducatov afriških migrantov, ki so postali nasilni, ko je policija prekinila njihovo zabavo, ki je ušla izpod nadzora. Migranti so se zaradi ukrepanja policije pričeli fizično spravljati na prebivalce, izvajati rope in druge oblika vandalizma. Kaže, da integracija ne uspeva.

Hana Murn