fbpx

V Ameriki poteka bitka za vrednote: “Če ne misliš tako kot levica si avtomatsko rasist!”

Slika je simbolična. Foto: epa

Čas je, da si naša družba prizna žalostno resnico: V Ameriki poteka druga državljanska vojna.

V bistvu, razen z očitno in ogromno izjemo odnosa do suženjstva, se Američani vse bolj delijo tako moralno, ideološko in politično, kot so se v času njihove državljanske vojne. Tudi vse več Američanov meni, da se zdajšnji boj ideološko v ničemer ne razlikuje, kot se je v času državljanske vojne. Vendar pa se tokratna državljanska vojna razlikuje v izredno pomembni točki: da do zdaj poteka predvsem nenasilno. A le do zdaj. Spletni portal Realclearpolitics poroča, da bi se nasilje lahko povečalo zaradi levičarjev in njihovih privržencev, ki z izgredi nelegalno zavzemajo ulice tamkajšnjih večjih mest.

Tudi v tej drugi državljanski vojni obstajajo posamezniki tako iz leve kot desne strani, ki pozivajo k enotnosti Amerike. A omenjeni spletni portal pravi, da so takšni klici ali naivni ali pa milo rečeno – nepošteni, poziv k enotnosti pa le “prodajanje sanj”.

Obožujete Shakespearja ali Bacha? Potem ste “zagovornik mrtvih belih Evropejcev in zato rasist”
Levičarji v Ameriki niso nikakršna izjema v primerjavi z ostalim svetom: tudi oni vidijo Ameriko kot rasistično, ksenofobično, kolonialistično, imperialistično in kapitalistično. Tako kot v zahodni Evropi želijo tudi v Ameriki levičarji izbrisati ameriške judovsko-krščanske temelje. Prav tako tudi levičarji v Ameriki zavirajo svobodo govora, ko je to le mogoče, in vse tiste, ki nasprotujejo levičarskim idejam, označujejo, da širijo “sovražni govor”. Realclearpolitics ob tem navaja primer: “Če menite, da je Shakespeare največji svetovni dramatik ali pa Bach največji skladatelj na svetu, ste zagovornik mrtvih belih Evropejcev in zato rasist.” Omenjeni portal se še sprašuje, ali je res, da ne more biti enotnosti med levico in desnico in pride do zaključka: “Očitno je res, da ne more.”

Šolarjev se ne sme več klicati “fantje” in “dekleta”
Levičarji se v ZDA nadvse trudijo, da bi ljudje začeli prezirati zahodno civilizacijo in temeljne ameriške vrednote – osnovnošolskim učiteljem je bilo tako priporočeno, naj svojih učencev ne kličejo več “fantje” in “dekleta”, ker to razkriva spolno identiteto. Prav tako trdijo, da so problemi črncev v Ameriki posledica “belega rasizma”, “privilegijev belcev” in “sistemskega rasizma”. Prav tako besedno napadajo tiste, ki mislijo, da je družina idealno jedro, zagovornike družine pa zmerjajo s homofobi.

Levičarji so zavzeli tako osnovne šole, srednje šole kot tudi univerze, na svoji strani pa imajo večino medijev – tudi tistih z zabavno vsebino.

Poraz levičarjev na predsedniških volitvah je nova priložnost, da konservativci in pravica premagajo brezmoralno družbo, ki jo preferira levica. Vendar pa omenjeni portal dodaja, da se to ne bo zgodilo, dokler se ne bodo tisti, ki zagovarjajo moralo, začeli aktivno boriti za Ameriko vrednot.

M. S.