fbpx

V Atenah našli mrtvega ruskega konzula Malanina

Foto: epa

Policija v Grčiji preiskuje smrt ruskega konzula Andreya Malanina. V službo ga ni bilo, oglašal se ni na telefonske klice. Vrata stanovanja so bila zaklenjena z notranje strani.

Vodjo konzularnega oddelka ruskega veleposlaništva v Grčiji, Andreya Malanina, so našli mrtvega v stanovanju, kjer je živel sam. Stanovanje je na eni izmed zelo varovanih grških ulic. Našli so ga ležati na tleh v spalnici, znakov nasilja na truplu policija ni opazila.

Policija je zaenkrat izključila možnost, da je bil žrtev vlomilcev, saj je bilo stanovanje zaklenjeno od znotraj, sledi vloma niso bile vidne. Ta 55-letni vodja konzularnega oddelka ruskega veleposlaništva v Grčiji je po prvih ugotovitvah policije v stanovanju umrl naravne smrti, vendar primera še niso končali, poroča BBC.

Nepojasnjena smrt vodje konzularnega oddelka ruskega veleposlaništva v Grčiji je druga smrt diplomata v kratkem času. Decembra je terorist v Istanbulu v znak protesta pri bombandiranju sirskega mesta Alep ubili ruskega veleposlanika Andreja Karlova.

Branka Jurhar