fbpx

V Avstriji že prek 600 okuženih: V karanteni tudi kraj na avstrijskem Koroškem

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

V Avstriji se vsak dan soočajo z novim naraščanjem številom okuženih s koronavirusom. Epidemija v Avstriji je zajela že 602 osebi, večinoma na Tirolskem, kjer sta dva kraja že od petka v karanteni. Slednjo so danes razglasili tudi v kraju Sveta Kri (Heiligenblut) na avstrijskem Koroškem, zato turisti pospešeno zapuščajo območje. 

Avstrijsko ministrstvo za zdravje je danes zjutraj sporočilo, da so v državi doslej zabeležili 602 okužbi z novim koronavirusom. Skupno so testirali nekaj manj kot 7500 ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Koronavirusna bolezen 19 (covid-19) je doslej v Avstriji terjala eno smrtno žrtev, in sicer na Dunaju, šest okuženih pa je že ozdravelo, od tega dva na Tirolskem, trije na Dunaju in eden v Spodnji Avstriji.

Po poročanju STA je največ primerov okužb je na Tirolskem, in sicer 206. Tam so v petek razglasili karanteno v krajih Paznautal in St. Anton pri Arlbergu, dodatno pa je od danes v karanteni tudi občina Sveta Kri (Heiligenblut) na avstrijskem Koroškem, kjer imajo dva potrjena primera okužb. Kot so danes sporočile lokalne oblasti, je karantena uvedena do 29. marca, s tem da tuji gostje v tamkajšnjih smučarskih središčih lahko odpotujejo, za Avstrijce pa so vstopi in izstopi z območja prepovedani.

Luka Perš