fbpx

V Belgiji ponovno “Allahu Akbar” z 28-centimetrskim nožem na vlaku grozil, da bo ubil potnike

Foto: iStock

V Bruslju, belgijski prestolnici, je moški, oborožen z nožem, povzročil paniko na vlaku z grožnjami, da bo ubil potnike. Človek je zavpil “Allahu Akbar”, kar v prevodu pomeni “Alah je velik”, in “ubili vas bomo vse”, poročajo belgijski mediji. Moškega je policija aretirala, takoj ko je zapustil vlak na železniški postaji v Bruslju.

Moški ima kazensko kartoteko
Grožnje zločinca so se nanašala na jude, ki jih Koran označuje kot najhujše sovražnike muslimanov, saj je kričal, da želi “dokončati delo, ki so ga začeli nacisti”.

Moški je nosil 28-centimetrski nož, vendar po incidentu ni bilo poročil o smrti ali poškodbah. Opisan je kot človek v 40. letih, ima kazensko kartoteko, vključno z zlorabami, povezanimi z drogami.

Vedno večje število napadov v Belgiji
Zdaj je zaradi suma, da je povezan s teroristično organizacijo, v priporu. Belgijo in druge države je namreč nedavno zadel val napadov, ki jih izvajajo radikalizirani posamezniki. Po poročilih belgijskih oblasti so od začetka leta 2017 odprli 189 primerov, povezanih s terorizmom, s poudarkom na “domačih” ekstremistih.

Belgija je v zadnjih letih utrpela enega od najhujših terorističnih napadov v Evropi, ko so marca 2016 bombni napadi na letališču v Bruslju in v mestu ubili 32 ljudi.

D. Š.