fbpx

V Beogradu v spopadu med migranti umorjena ena oseba, dve sta hudo ranjeni

Foto: epa

V masovnem pretepu med migranti v Beogradu je bila ubita ena oseba, dve pa sta težje poškodovani.V pretepu sta sodelovali dve skupini migrantov. Nekateri med njimi so vihteli tudi nože. Policija je zaenkrat aretirala peterico migrntov, ki jih sumijo sodelovanja v pretepu in tudi umora, saj so pri njih našli nože.

Na srbskem ministrstvu za notranje zadeve so potrdili, da se je pretep zgodil okoli tretje ure popoldan na Kamenički ulici, nedaleč od parka, ki leži ob avtobusni in železniški postaji. V tem parku se zbirajo ekonomski migranti, ki se upirajo namestitvi v migrantske domove.

Park je znan kot zbirališče migrantov
Park ob beograjski avtobusni postaji je, kot smo navedli že zgoraj, znano zbirališče migrantov. Migranti, ki se zbirajo v parku, prihajajo večinoma iz Afganistana in Pakistana. V parku čakajo, da bodo lahko nadaljevali svojo pot v eno od držav Evropske unije.

Foto: RAS Srbija

Foto: RAS Srbija

V tem mescu sta iz tega parka dve skupini migrantov krenili na pot. Ena proti Madžarski in druga proti Hrvaški, a so bili na meji zavrnjeni in so se zato vrnili v Beograd. V Srbiji je trenutno med šest in sedem tisoč migrantov, 1500 pa se jih ne želi registrirati. Večinoma se zbirajo v parkih ali pa na avtobusnih in železniških postajah.

A. R., Blic