fbpx

V BiH preprečili teroristični napad

Foto: iStock

Na severu Bosne in Hercegovine, v srbski entiteti Republiki srbski, so tamkajšnji policisti preprečili teroristični napad. V naselju kakih 30 kilometrov severno od Zvornika, kjer so islamisti aprila napadli policijsko postajo, je tokrat policija v tamkajšnjem hotelu zasegla večjo količino eksploziva in vnetljivih tekočin.

Policija je preiskala hotel Dallas v kraju Janja pri Bijelinji, in sicer na podlagi obveščevalnih informacij, da na območju pripravljajo morebiten terorističen napad s ciljem ogrožanja varnosti državljanov in premoženja v večjem obsegu ter vzpodbujanja verske, nacionalne in rasne nestrpnosti.

Policisti našli večjo količino vnetljivih količin
Po podatkih policije so v hotelu, v katerem med policijsko preiskavo sicer ni bilo ljudi, našli večjo količino vnetljivih tekočin ter eksplozivnih in pirotehničnih materialov, ki so bili medsebojno povezani s ciljem, da bi objekt, ki je fizično povezan z večjim številom stanovanjskih objektov, uničili.

Kot so dodali, so preprečili napad, nadaljujejo pa s preiskavo o njegovih okoliščinah. O morebitnih aretacijah niso poročali.

V aprilskem napadu na policijsko postajo v Zvorniku je lokalni islamist ubil policista, dva pa ranil in nato tudi sam podlegel ranam.

N. K., STA