fbpx

V Bihaću prišlo do obračuna med migranti!

Foto: Krupljani.ba

V torek zvečer, nekaj pred dvajseto uro, so zaposleni Zdravstvenega doma Bihać obvestili policijsko postajo Bihać, da so ranjenega osemnajstletnega migranta Walida Touiala premestili v Kantonalno bolnišnico Dr. Irfan Ljubijankić, kjer so mu nudili zdravniško pomoč, je poročal spletni portal Krupljani.ba.

Po podatkih, do katerih so sedaj prišli na Policijski postaji (PP) Bihać, je prišlo do medsebojnega obračuna med migranti. Poleg tega sta dva migranta v istem večeru storila kaznivo dejanje velike kraje. Policijska postaja Bihać je dobila sporočilo, da se v neki hiši nahajajo nepoznane osebe. Ob pregledu kraja dogodka je policija v objektu našla devetnajstletnega migranta iz Tunizije in sedemnajstletnika iz Libije, ki sta nasilno vstopila v objekt. Ob pregledu teh dveh oseb so pri njiju našli predmete, za katere se sumi, da so bili vzeti iz hiše.

Preiskavo so na kraju dogodka opravili preiskovalci oddelka kriminalistične policije PP Bihać, proti tem osebam pa je bila vložena kazenska preiskava. V preiskavi se je potrdilo, da je oseba z začetnicami A.Y., 1999, iz Libije, povratnik pri storitvi kaznivih dejanj, PP Bihać pa je zanj že podala zahtevo Službi za zunanje zadeve o izgonu iz Bosne in Hercegovine. Nadaljnje delo pri dokumentiranju kaznivega primera “težka kraja” nadaljujejo preiskovalci OKP PP Bihać, prav tako je o samem dogodku obveščena tamkajšnja Služba za tujce.

Demokracija