fbpx

V bizarnem poskusu lajšanja bolečin v hrbtu si je Irec 18 mesecev z injekcijo vbrizgaval lastno spermo

Foto: iStock

Irec si je leto in pol s pomočjo injekcije, ki jo je kupil na spletu, vbrizgaval lastno spermo v roko z namenom, da bi si lajšal bolečine v hrbtu. Ko je zaradi otečene roke končal v bolnišnici, je zdravnikom priznal, da je sam razvil metodo “zdravljenja”.

Irec, ki je trpel za kroničnimi bolečinami v hrbtu, je po pisanju portala RT ob prihodu v bolnišnico v Dublinu zdravnikom priznal, da si je v zadnjem letu in pol vsak mesec vbrizgal injekcijo svoje sperme.

“Zdravilo” naj bi bilo v celoti njegova lastna ideja, njegove lastne izdelave, in je bilo razvito brez kakršnegakoli zdravniškega nasveta. Svoje “zdravilo” naj bi si vbrizgaval tako intravenozno kot tudi naravnost v mišico.

O primeru pisali v znanstveni reviji
Čeprav se je pritoževal nad povečanjem bolečine v hrbtu, so zdravniki ob pregledu odkrili roko, ki je bila zatečena. Razlog za oteklino naj bi bila sperma, ki je ušla v sosednje tkivo zaradi njegovega zadnjega odmerka, ki je bil trojni.

Zdravniki so opravili rentgensko slikanje, a se je pacientovo stanje v vmesnem času popravilo do te mere, da ni želel ostati v bolnišnici, da bi mu odstranili skupek gnoja, ki se je nakopičil v tkivu. So pa zdravniki Dunne, Murphy in Rutledge izkoristili priložnost in na podlagi bizarnega primera napisali znanstveni članek za januarsko številko Irish Medical Journal, ki so ga naslovili “‘Semenly’ Harmless Back Pain”. Gre namreč za edinstven primer znotraj znane medicine. Ob tem je Dunne opozoril, da je omenjeni primer dober pokazatelj nevarnosti, ki jih prinaša medicinsko eksperimentiranje brez ekstenzivnega kliničnega raziskovanja.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.