fbpx

V Bosni in Hercegovini je na lokalnih volitvah slavil obsojeni narkokriminalec

V BiH-u je na lokalnih volitvah slavil bivši preprodajalec drog in novi župan Abdullah Iljazoviс. (Foto: sta, Twitter)

V Bosni in Hercegovini so 15. novembra potekale lokalne volitve za župane in zbore, skupno v 143 občinah. V eni izmed njih je slavil nekdanji preprodajalec drog Abdullah Iljazović. Znano je, da so v svetovno trgovino z drogami vpleteni tudi številni pripadniki narodov z območja nekdanje Jugoslavije. 

Na lokalnih oziroma županskih volitvah v Bosni in Hercegovini je 15. novembra slavil Abdullah Iljazović, član stranke Narod in pravica. Na volitvah je prejel 31.86 odstotka glasov in bil posledično izvoljen v parlament v okrožju Brčko. Gre za politika, ki je bil še nedavno preprodajalec drog. Pred tremi leti je bil namreč obsojen zaradi preprodaje nedovoljenih substanc.

A Iljazović sebe kljub vsemu dojema kot poštenega trgovca. Kot pravi se zaveda svoje situacije in da iz nje ni izhoda. Verjame tudi, da lahko pokaže, kako oseba obdana s pravimi ljudmi, lahko naredi nekaj kar je bilo še pred tremi leti povsem nepredstavljivo. Kot ob tem še navaja, je vselej imel pri sebi kakšen “gram” ter dodaja, da je spoštovanje na prvem mestu. Predvolilno kampanjo je sicer zaznamovalo dejstvo, da je novoizvoljeni politik pomagal osebno identificirati mrežo lokalnih preprodajalcev, poroča Sputnik

Domen Mezeg