V Bruslju spet eksplozije in streli, policija aretirala tri teroriste

Foto: epa

Bruslju se nadaljujejo protiteroristične akcije, povezane z nedavnimi terorističnimi napadi v Bruslju in v Parizu. Poročajo o več eksplozijah, policija naj bi enega napadalca ustrelila. Območje je bilo cel dan zaprto in evakuirano, aretirali pa so tri ljudi.

V naselju Schaerbeek na severu Bruslja je bilo ob začetku akcije slišati dve eksploziji. Policijska akcija je povezana s terorističnimi napadi v Bruslju in Parizu, gre pa za nadaljevanje včerajšnjih akcij, kjer so enega osumljenca aretirali. Skupaj so sicer potekale tri akcije v različnih predelih Bruslja, v Forestu, Saint-Gillesu ter ena v Schaerbeeku. Skupaj so aretirali tri ljudi, ki so povezani s terorističnimi napadi.

Preberite tudi:
-So bruseljski napadalci razvili radioaktivno bombo?

Akcija na ulicah Schaerbeeka je bila še posebej napeta, saj so policisti zasledovali osumljenca, ga ustrelili v nogo, ta pa je padel na tla na eni izmed tramvaj postaj. Poročajo tudi o tretji eksploziji, zaradi katere naj bi prišlo do panike med prebivalci. Policisti pozivajo vse, naj ostanejo v svojih domovih, poroča Daily Mail.

Območje akcije je bilo zaprto, nekatere dele so celo evakuirali. Na kraju je posredovalo več reševalnih in policijskih ekip ter tudi bombni tehniki. Prav z območja današnje akcije pa naj bi se napadalci odpeljali na letališče, kjer so izvedli teroristični napad.

M. G.