fbpx

V domu iranskega migranta našli ogromno zalogo orožja in eksploziva: Obsojen na 20 let zapora

Foto: twitter

Iranskega prosilca za azil v Veliki Britaniji so obsodili na 20 let zapora. Njegovo sovraštvo do policije je postalo že obsedenost, zasegli pa so mu ogromno zalogo orožja, ki naj bi ga uporabljal v svojih zločinih. Pri 33-letnemu Ashkanu Ebrahimiju so na domu v stanovanju v Halifaxu v West Yorkshireu zasegli policijske gumijevke, loke, meče, nože, sestavine za eksplozive in zračne puške.

Oče enega od policistov, ki ga je Ebrahimi zasledoval, sodnik, socialni delavec in odvetnik so leta 2014 po preiskavi o družinski zlorabi prišli do spoznanja, da je izjemno sovražen do ljudi in do avtoritete, so povedali na sodišču Bradford Crown.

Ebrahimi, ki je leta 2009 prišel v Veliko Britanijo, je svoje stanovanje spremenil v “središče” svojega sovraštva do tistih, ki so mu po njegovem mnenju delali krivico. En mesec, preden so mu policisti zasegli kemikalije in orožje, se je prijavil na študij. Tudi na univerzi so potrdili, da je pokazal nenavaden interes za kemikalije. V njegovem domu so našli celo knjige in posnetke, ki prikazujejo, kako narediti bombe, lisice, prisluškovalne naprave in neprebojne jopiče.

Dafydd Enoch QC, tožilec, je dejal, da je že “imel izbrane žrtve, fotografiral je njihove domove, jim sledil in si o njih zapisoval vse podrobnosti. Stvar je zelo resna, saj se je učil delati bombe”, in dodal, da ni nameraval le raniti in ubiti ljudi, “ampak se je na to resnično pripravil in psihično osredotočil na udejanjanje grozot. Srečo smo imeli, da smo to zaustavili, preden bi svoje fantazije uresničil”.

Foto: Twitter

“Vsako minuto v meni vse bolj in bolj raste sovraštvo,” je zapisal na družbenem omrežju
Njegovo željo po maščevanju je sprožil družinski incident, ki ga je obravnavalo sodišče. Obsodili so ga namreč zlorabe njegovega nekdanjega dekleta in njunega otroka. Po tem pa je začel z raziskovanjem policistov in policija pravi, da so v njegovem domu našli zapise o 38 ljudeh, med njimi jih je večina policistov. Na svojem Facebook profilu je zapisal: “Vsako minuto v meni vse bolj in bolj raste sovraštvo. Sovražim policiste, to je vse, kar vem v svojem življenju.” Bil je obsojen za krivega zalezovanja, posedanja orožja in eksploziva z namenom ogroziti življenja. Dobil je tudi odredbo o prepovedi približevanja 15 osebam, nekaterim ulicam in tudi policijski postaji v West Yorkshireju, poroča Online Mail.

Foto: Twitter

A. G.