fbpx

V Egiptu džihadist Islamske države umoril kristjana kar v trgovini

Foto: epa

Potem, ko smo pred nekaj urami poročali, da je revija Islamske države v Egiptu svojim muslimanskim pripadnikom naročila, naj se izogibajo krščanskih shodov in ostalih mest, kamor zahajajo kristjani, saj obstaja nevarnost terorističnega napada na kristjane, moramo žal že poročati o novi smrtni žrtvi iz vrst kristjanov v Egiptu.

Jihad Watch poroča, da je bil v Egiptu ustreljen kristjan, sodil pa mu je kar skrajnež, ki časti Islamsko državo. Kristjana je ustrelil, ko je bil ta v notranjosti trgovine, kjer prodajajo pripomočke za britje in tudi nudijo tovrstne storitve. Zgodilo se je na severu Sinaja.

Ta novica o umoru kristjana je prišla le dan po tem, ko je lokalna podružnica Islamske države opozorila, da bodo v Egiptu stopnjevali napade na kristjane v njihovi reviji.

Ta kristjan, omenjeni portal ga imenuje Ayoub, je že vsaj sedmi moški krščanskih korenin, ki so jih skrajneži Islamske države ubili na severu Sinaja v zadnjih mesecih. Umori so prisilili na stotine kristjanov, da so zapustili regijo. Poleg tega je bilo vsaj 75 koptskih kristjanov ubitih v napadih pripadnikov Islamske države na cerkve od lanskega decembra.

Marjanca Scheicher