fbpx

V Egiptu spet napad na kristjane: musliman kristjanki prerezal vrat na zelo oblegani ulici

Slika je simbolična (Foto: iStock)

V Egiptu se je zgodil še en hladnokrvni poskus končati življenje kristjanov. Tokrat je muslimanski moški skušal zaklati koptsko kristjanko – in to kar sredi belega dne in sredi nadvse prometne ulice.

Anti-krščansko delovanje v Egiptu je vse bolj brutalno. Po bombnih napadih v koptskih cerkvah na cvetno nedeljo so lokalne oblasti potrdile, da je skušal v torek muslimanski moški prerezati vrat koptski kristjanki, kar mu je delno tudi uspelo.

Kristjanka Mary Gamil je hodila v bližini Al-Waraqa v Gizi, ko jo je začel neznani muslimanski moški spolno nadlegovati. Ko mu je dejala, naj odneha in ji da mir, jo je zgrabil ter pahnil na tla, nato pa jo napadel z nožem, s katerim je ciljal v njen vrat. Vanj je globoko zarezal in žensko skoraj ubil, vendar so na srečo posredovali mimoidoči, saj bi se drugače za kristjanko mnogo slabše končalo.

Policija je že razkrila tudi ime napadalca – to je 36-letni domačin Mamdouh Ramadan, ki so mu ekspresno diagnosticirali “duševne motnje”.

Vendar pa napad ustreza profilu drugih smrtonosnih obračunavanj nad koptskimi kristjani v zadnjih mesecih, ki se dogajajo v vseh predelih Egipta. Poleg dveh bombnih napadov v cerkvah na cvetno nedeljo namreč Jihad Watch poroča še o več napadih in umorih koptskih kristjanov sredi belega dne – nekatere so obredno zaklali na njihovih domovih, enega pa so celo živega zažgali.

Marjanca Scheicher