fbpx

V evropskih šolah ni več varno: Migrant napadel 16-letnico in jo zabodel kar 17-krat

Foto: Istock

Žal moramo spet poročati o nasilju, v katerem je bila žrtev komaj 16-letno dekle, napadalec pa 19-letni migrant. Ta je nič hudega slutečo deklico na Norveškem zabodel večkrat zapored, in sicer od tega kar šestkrat v prsni koš in v hrbet, zaradi česar je bilo njeno življenje resno ogroženo, a so jo v bolnišnici uspeli rešiti.

Pred napadom je bilo mogoče slišati glasen spor na šolskem hodniku zunaj učilnice. Ta je kmalu postal fizičen, ko je napadalec potegnil nož in napadel dekle pred več presenečenimi očividci.

Foto: YouTube

Zabodel jo je kar 17-krat
Po navedbah lokalnega časnika DRM24 je bila 16-letnica zabodena kar 17-krat, od tega šestkrat v prsni koš in šestkrat v hrbet. Napadalec žrtvi po napadu kljub hudim krvavitvam ni pomagal, temveč je strahopetno pobegnil. Po napadu so 16-letnico v ponedeljek sprejeli v bolnišnico v Drammnu na zdravljenje, stanje po operaciji pa je stabilno.

Kmalu po napadu je policiji uspelo aretirati napadalca, ki je bil obtožen poskusa umora. Po navedbah norveških časnikov moškemu z norveškim državljanstvom grozi do 15 let zaporne kazni, ta pa naj bi bil stari znanec policije, saj ima že policijsko kartoteko.

N. Ž.