[Video] V Franciji je pogorela še ena cerkev: Je bil podtaknjen vnetljiv magnezij?!

Goreča cerkev, Francija. (Foto: Catholic Arena)

V Franciji se je med nasilnimi izgredi vnovič zgodil požig cerkve. Tokrat je zagorela cerkev L’église Saint-Georges v zahodnem delu osrednje Francije. Spomnimo, da požari sakralnih objektov v Franciji niso redkost. 

V Franciji je zagorela še ena katoliška cerkev, kar se v zadnjih dneh in letih tam neredko dogaja. Tokrat je bila žrtev plamenov L’église Saint-Georges v Descartesu v zahodnem delu osrednje Francije. Kot lahko vidimo s priloženega videoposnetka, so plameni do kraja uničili streho in zvonik. Gasilcem nepredstavljive škode ni uspelo pravočasno preprečiti.

Branko Grims: “V plamenih cerkev izginja zahodna civilizacija!”
Poslanec SDS Branko Grims: “Spet je zgorela cerkev in bomo poslušali o hrastovih tramovih, ki se vžgejo z iskro. Kar poskusite to sami … Levičarska peta kolona in njihovi uvoženi požigalci vedo, da Evropa, če ji odstraniš krščanske korenine, ne bo več Evropa. V plamenih cerkev izginja zahodna civilizacija.” To pa ni prvi primer požara v zadnjih dneh.

Bi lahko storilci podtaknili vnetljiv magnezijev prah?!
Pred nekaj dnevi je zagorela še ena francoska cerkev iz 15/16. stoletja. Domneva se, da so bili požari umetno ustvarjeni, za njihovo netenje pa uporabljen magnezij. (več tukaj in tukaj). Nemiri, ki so se nedavno začeli v Franciji, pa se po poročanju medijev širijo tudi v Belgijo in Švico. Spomnimo: spomladi leta 2019 je ogenj močno poškodoval tudi znamenito katoliško cerkev v Parizu Notre-Dame. Uničen je bil pretežni del strehe (več tukaj in tukaj). 

Domen Mezeg