fbpx

V Franciji nova aretacija zaradi terorističnih napadov, racije se nadaljujejo

Foto: STA

V Parizu je policija v okviru preiskav novembrskih terorističnih napadov danes aretirala 29-letnika. Med tem se nadaljujejo racije po celotni Franciji. Od terorističnih napadov dalje je bilo v Franciji skupno že 2700 policijskih racij. 

V Parizu so po terorističnih napadih sredi novembra do danes opravili že 2700 racij in odredili hišni pripor za 360 ljudi. Danes so v novi raciji aretirali 29-letnega moškega.

Eden od napadalcev še vedno na begu
V Belgiji, kjer naj bi napad načrtovali, so aretirali osem moških. Še enega moškega so aretirali v Turčiji, ker naj bi iskal in preverjal lokacije, na katerih so nato izvedli napade. Še vedno pa niso identificirali treh od devetih napadalcev. Dva neidentificirana napadalca, ki sta napadla na Stade de France, naj bi se s ponarejenimi potnimi listi skupaj z begunci in migranti prebila v Evropo. Še vedno pa je na begu 26-letni francoski državljan Salem Abdeslam, ki naj bi odigral ključno logistično vlogo v napadih.

V Franciji okoli 1800 ljudi povezanih z džihadističnimi omrežji
Po navedbah francoskega notranjega ministra Bernarda Cazeneuva so od napadov do danes aretirali 334 ljudi, od katerih so jih 287 zaslišali. Zasegli so več kot 400 kosov orožja. Minister je dejal, da je okoli 1800 francoskih državljanov povezanih z džihadističnimi omrežji, med njimi naj bi bilo tudi 600 posameznikov, ki so trenutno na bojiščih v Siriji in Iraku.

M. G., STA