V Grčiji pristal turški helikopter – zaprosili za politični azil!

Foto: epa

V grškem mestu Aleksandropolis v bližini turške meje je danes po signalu klica v sili zaradi mehanske okvare pristal turški vojaški helikopter z osmimi pučisti na krovu.

Grška predstavnica vlade Olga Gerovasili je v izjavi dejala, da je bilo sedem oseb v vojaških uniformah, ki so bili sprejeti na lokalno policijsko postajo. Tam pa so vsi zaprosili za politični azil, Turčija pa je že zaprosila za njihovo izročitev.

Ankara Atene zaprosila za izročitev osmerice
Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je sporočil, da je Ankara Atene zaprosila za izročitev osmerice. “Grčijo smo zaprosili za izročitev izdajalcev, koliko hitro je mogoče,” je dejal Cavusoglu.

Grški premier Aleksis Cipras je že pred tem izrazil podporo demokratično izvoljeni turški vladi.

Erdogan poskus državnega udara označil za izdajo
Erdogan je pred tem v Istanbulu, kamor je priletel s počitnic v letovišču Marmaris, poskus državnega udara označil za izdajo in obljubil, da bodo krivci plačali visoko ceno. Dejal je, da so pučisti bombardirali tudi njegov hotel ob Egejskem morju. Ob prihodu v Istanbul ga je na letališču pričakala navdušena množica, novinarjem pa je ponovno zagotovil, da je poskus udara izvedla manjšina v vojski.

Erdogan za udar krivi verskega voditelja Fehtullaha Gulena
Erdogan sicer za udar krivi tudi verskega voditelja Fehtullaha Gulena in kritiziral ZDA, ki Gulena ne želijo izročiti Turčiji. “Katera koli država stoji za njim, ni turška prijateljica, ampak je s Turčijo v resni vojni,” je dodal.

Gulen je v izjavi za javnost zagotovil, da z udarom nima nič in ga je obsodil. Dodal je, da se oblast osvaja s svobodnimi in poštenimi volitvami, ne pa s silo.

Yildirim ukazal popolno uničenje vseh letal
Yildirim je dejal, da je ukazal popolno uničenje vseh letal, ki sodelujejo z uporniki, za Erdogana pa je najpomembneje, da so šli milijoni na ulice proti državnemu udaru.

“Turčija ima demokratično izvoljeno vlado in predsednika, države pa ne bomo prepustili osvajalcem,” je dejal in zagotovil, da se je “čiščenje izdajalskih elementov v vojski” že začelo.

Pučistom bodo sodili zaradi izdaje
V nagovoru pred svojo palačo v Ankari je Yildirim dejal, da so razmere povsem pod nadzorom, poskus udara pa označil za črn madež turške demokracije. Ob njem je bil med drugim tudi general Hulusi Akar, ki so ga pučisti med poskusom udara zajeli. Yildirim je napovedal, da bodo pučistom sodili zaradi izdaje.

Prometne razmere so se zaenkrat umirile
Danes zjutraj je promet na največjem turškem letališču sicer spet stekel normalno. Na Aerodromu Ljubljana tako pričakujejo, da bo večerni let proti Istanbulu, napovedan za ob 20.05, izveden po voznem redu. Nemoteno pa se odvija čarterski letalski promet s Turčijo.​

I.K., B.P.

 • Rožle

  EUvoditelji podpirajo diktaturo
  +
  naš Cmero, ki samo ponavlja za njimi kot papiga…..

  • sprehajalec

   Slovenec tradicionalno čaka potezo soseda. To ima v krvi. Potem pa kritizira ali pa ponovi to potezo.

 • sprehajalec

  Predstava se nadaljuje, po mnenju cenjenih komentatorjev levega svetovnega nazora ter pristašev teorij zarot. Na tem in ostalih portalih.
  Da bi Erdoganov puč, ki ga je zrežiral proti samemu sebi ter svojm zaveznikom Nato ter zahodnemu svetu, da bi se lahko geostrateško naslonil na Kitajsko ter Putina izgledal bolj avtentično, je poslal z helikopterjem 8 oficirjev v Grčijo, da dobijo politični azil. Pa še zaigral je igrico, da jih hoče nazaj.

  Še en dokaz, kako prav imajo zagovorniki teorij zarot, kapitala ter Sorosa v ozadju. Pa baz tretjega Rajha na Luni.

  • xtc

   A se ima smisel ukvarjati s tretjerazrednimi levimi dvornimi norčki:
   Večina njihovih teorij zelo hitro pokaže ;da ne pijejo vode in so neumnosti;saj gredo nekatere norosti včasih že tako daleč ;da malodane niso NJIHOVI razni fantomi zarotništva v srednjem veku že razpolagali z atomskimi bombami;skritimi biološkimi orožji;HAARPOM itd:Skratka obskurno in bebavo:

   • sprehajalec

    Pa večna krivda Rimljanov, da niso svojim sužnjem omogočili socialnega zavarovanja z brezplačno zdravstveno oskrbo, ter poštenega plačila dela.

 • totex39

  Erdogan je pravi novodobni sultan dobro je to zrežiral v svojo korist.

  • Steiermark

   erdogan dela vse v nasprotju z miselnostjo in politiko, ki je turke v 20. stoletju nekoliko dvignila iz zblojene zaostale muslimanizacije, velikega Ata Turka, ki je za takšne bedake, kot je erdogan, poskrbel kar z vislicami ali jih skrajšal za prazno glavo…

 • Rožle

  In zdej bodo še potekale likvidacije v stilu Severne Koreje….Tole tudi podpira EU..?

  • Olga

   Oni so za demokratično izvoljeni oblast! Glede na to, da se z volitvami manipulira lahko celo v Avstriji, dvomim, da je Erdogan prišel na oblast demokratično!

 • dob

  Neverjetno, kako zelo uporabna je etiketa “izdajalca”. Nekoga okličeš za izdajalca (fašista in nacista), preden narediš njim kar hočeš. To dela kučan.
  Kajti dobro se ve, kaj si zaslužijo nacisti, fašisti in izdajalci.
  Komunisti, za razliko od njih, samo zaslužijo.

 • xtc

  Počakajmo ;da ti “pučisti” sploh spregovorijo in vsaj malo vidimo kaj so v resnici:

  • FreedomAndDemocracyNOT

   skor zihr so komunisti

   • xtc

    Jaa si md njimi?Nekam komunistično zveniš?:

    • FreedomAndDemocracyNOT

     jp, in to ruski komunist

     • Steiermark

      pol pa kar v rusijo, prosi velikega pedofilskego satanističnega komunista putina, sedaj, ko prihaja v Slovenijo, razkazovati svoje, mišice EU, da da tebi in tvojim somišljenikom, ki ga vabijo k nam v Slovenijo, kjer milo rečeno, nima kaj iskati, politični azil, v rusiji ali pa morda odidi z vso pokvečeno rdečo elito, v s. korejo……

     • viisaus

      Steiermark/// Kolikokrat ste bili v rusiji?? sem prepričan,da nikoli.Samo v vednost;;Zakaj rusi tako obožujejo putina??Ko so dobili demokracijo v obliki jelcina,se je začel pohod tajkunov–podobno kot v sloveniji,Pokradli so vse,kar se je dalo.Razni avramoviči,katerih je polno od Anglije do izraela,morajo danes plačevati davek rusiji od svojega nakradenega denarja.Rusija ima energente in večino tega denarja, je šlo nazaj ljudem.Minimalna penzija v rusiji je 270 eu,s tem,da so stroški 2 sobnega stanovanja(voda,plin,elektrika,tv..) 50 eu.Hrana je napram sloveniji cenejša za najmanj 70 % itd.Nekoč pred uvedbo sankcij rusiji,je večina slovenskih kmetov prodala svoje izdelke v rusijo…. in danes gnijejo posevki na njivah,ker jih ne morejo prodati nikomur.kakšno blagovno menjavo imamo z zda?? skoraj nikakršno.kaj ima slovenija od zda?? nič–morda kredite,katere bomo morali vrniti z visokimi obrestmi.Koliko turistov prihaja k nam iz rusije in koliko iz zda??Če krka ne bi imela ruskega trga lahko zapre proizvodnjo jutri..itd,itd… nisem noben fan rusov,ampak samo realist…. in nenazadnje, so se zda s svojimi zmernimi uporniki al nusra(katere je oboroževala zda in so kasneje to orožje predali ISIS) 5 let borili proti isis,in nobenega učinka.Rusi so islamski kalifat razbili v 3 mesecih…. asad. je muslimanski alavit in je bil kot manjšina v siriji trn v peti sunitskim muslimanom.tudi isis so suniti,plus quatar,saudska arabija–kateri so veliki prijatelji zda.osebno nisem fan ne zda ne rusije, toda,če bi se že moral odločiti, si upam trditi,da je v rusiji 100000 % več demokracije,kot v zda(poslujem z obema državama).Pussy riot,katere so zaprli v delovno taborišče..toda zakaj? ker so vzklikale proti Putinu?? NE .. ampak zato ker so se polulale v katedrali ruske pravoslavne cerkve.Kakšno mnenje bi imeli vi,da se nekdo polula na oltarju slo katoliške cerkve?? morda,je to za vas umetnost,kot so trdili v EU in zda,, no zame je to kriminalno dejanje…. pa lepo nedelje še naprej….

     • pokvarjeniSvet

      Zakaj to razlagaš saj ti zahodni komunisti in fake kapitalisti tipa xtc in podobni kalibri nimajo pojma o kapitalizmu in prostem trgu….njim je vseeno če v sloveniji, vsi pocrkamo zaradi pomankanja ali česarkoli samo da smo na strani ZDA, ker to so vendarle naši ne glede če so ravno oni v podporo našim domačim komunistom tipa kučan jankovič in podobni kalibri.

      Mi moramo samo pridno jemati kredite in nabijati davke ter trgati narodu od ust medtem ko se slovenska izdajalska komunistična in ameriška sionistična elita mastijo od naših plačanih obrestih.

      xtc-ja ne zanima ne narod, ne demokracija, ne blagostanje, ne zdravje, ne razvoj, ne prihodnost, ne to da nebi bilo več lačnih in da nebi bilo pomankanja v Sloveniji…njega samo zanima lojalnost ZDA za vsako ceno…tudi če more poklat celo Slovenijo…on bi to storil brez pomisleka idealen borec za sionizem.

      Prej boš steni to obrazložil/a kot pa temu tukaj.

  • Olga

   Normalni ljudje, ki sovražijo islamizem z Erdoganom in želijo živeti v miru!

  • Steiermark

   dvomim, da jim bo ta muslijevsko zblojeni erdogan “pustil spregovoriti”, verjetno jih bo že prej, po “šeriatsko” poslal k alahu…..

   • pokvarjeniSvet

    Ja saj kaj pa lahko pričakuješ od pokvarjenca ??

 • FreedomAndDemocracyNOT

  se prav vojaski udar s 200 vojaki, 5 tanki, 3 helikopterji in pa letalo proti cloveku, ki ga podpira vsaj 20mio ljudi, vecina od teh so verski fanatiki, ki so bili pripravljeni umret za njega. Slabo racunico so naredil pri vojski, vec srece prihodnjic…

 • samsara

  U Udbofevdu znajo državni urar izpeljati dosti bolj prefinjeno, kot pa tile militantni Turki.
  Kar med virantovanjem.

 • Jojo

  Drzavni udar ni ilegalen saj je turska vojska ustavno zavezana prevzeti oblast, ko turcija ni vec sekularna in demokraticna. Je pa ta upor nedemokraticen. Zanima me kako jim bodo sodili, saj so izdali samo erdoganovo diktaticno oblast in ne turcijo…

 • pokvarjeniSvet

  Zanimivo pravičniki in Svetovni policaj ZDA bodo samo mirno gledale kako bo Erdogan pobijal nedolžne ljudi. seveda če je pa njihov. Ni važno ali je kriminalec, zločinec, baraba samo da je NAŠ !!
  Če bi to delal nekdo ki jim ni všeč, vdan in lojalen bi že imeli izgovor da letala in tanki zabrenčijo.

  na kaj me to spominja ?? aja na komunizem in komuniste.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!